MarktPlaza

Jan Terlouw – Oosterschelde windkracht 10

176x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jan Terlouw – Oosterschelde windkracht 10
11e druk, 1978, Lemniscaat
harde kaft
186 pag, isbn 90 6069 279 9
kaft heeft gebruikt uiterlijk, rug mist, aan zijkanten van de pagina’s wat ouderdomsvlekjes
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
“Het rustige leven op de eilanden van Zuid-Holland en Zeeland wordt fel onderbroken door de stormvloed die in februari 1953 acht procent van Nederland onder water zet. Jan Terlouw laat ons de groeiende angst, het steeds toenemende watergeweld meebeleven, de wanhoop, de ellende en de heldenmoed. Dan neemt Terlouw de draad weer op, ruim twintig jaar laten, als de Deltawerken hun voltooiing naderen. De Oosterschelde is de enige zeearm waarvan de afsluiting nog op het programma staat.
Maar men is nu niet meer zo algemeen overtuigd dat ook de Oosterschelde moet worden afgesloten: de ‘mensen die het meegemaakt hebben’ vinden dat de ze earmen onvoorwaardelijk dicht moeten, maar velen, vooral jongeren, zijn anders gaan denken? Moet met één pennestreek de waardevolle getijdestroom, de hele oester- en mosselcultuur verdwijnen? En waarom heet dijkverhoging geen veilige oplossing langs de Oosterschelde, maar wél langs de Westerschelde (de vaargeul naar Antwerpen)? De jongeren nemen actie op hun eigen manier, met de moed der wanhoop, maar niet zonder succes.”
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'kinder- en jeugdboeken'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)