MarktPlaza

Jan Paul Schutten - Speuren Naar Sporen

102x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

van bloedspetter tot vingerafdruk

137 pagina's

Jan Paul Schutten werd geboren in 1970 in Vlissingen. Hij heeft drie broers en een zus. Als kind wilde hij net als zijn leeftijdgenoten politieagent, astronaut, cowboy en boekhouder worden. Maar toen hij ouder werd wilde hij nog maar één ding: boeken schrijven.

Na het gymnasium in Arnhem vond Jan Paul dat hij nog niet oud en wijs genoeg was om boeken te schrijven. Daarom ging hij eerst communicatie in Utrecht studeren. Het leek hem leuk om reclames te bedenken en dat leer je bij deze studie. Al tijdens zijn studie vond hij een baan als tekstschrijver bij een reclamebureau in Leiden. Hij koos dit bureau omdat ze niet alleen reclames maakten, maar ook boeken uitgaven. Zo kwam hij steeds dichter bij zijn droom. Eerst vertaalde hij boeken uit het Engels voor de uitgever, en in 1998 mocht hij zijn eerst boek schrijven: De Bralmanak. Het was een boek voor en over studenten.

Daarna schreef hij allerlei boeken in opdracht voor bedrijven en in 2003 verscheen zijn eerste echte kinderboek. ´Ruik eens wat ik zeg, de taal van dieren en planten.´ Voor dat eerste boek kreeg hij een Vlag & Wimpel van de griffeljury. Daarna schreef hij verschillende boeken. Onder andere over hoe je boeken maakt en over het Jeugdjournaal. In 2006 verscheen zijn eerste boek bij uitgeverij Kluitman: ´Daar komen de Romeinen,´ in de serie Fantastische Feiten. Ondertussen werkt hij hard door aan nieuwe boeken voor Kluitman.

Jan Paul woont tegenwoordig met de kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak en hun hond Sien in Amsterdam.

Een lijk, een mes en een heleboel bloed. Dat kan niet missen: hier is duidelijk een moord gepleegd. Of toch niet? Misschien is er wel sprake van zelfmoord. Of een ongeluk... Dat moet je eerst uitzoeken. Wie is de dode? Wanneer is het gebeurd? En waarom? Allemaal belangrijke vragen die onmisbaar zijn in de zoektocht naar het antwoord op die ene, allerbelangrijkste vraag. De vraag die politieagenten, rechercheurs, sporenanalisten, patholoog-anatomen en al die andere mensen die de zaak onderzoeken bezighoudt: wie heeft het gedaan? De kleinste details kunnen naar de dader leiden. Een haar, een voetafdruk of zelfs maar een piepklein pluisje. Altijd al willen weten welke verschillende oplossingsmethoden en -technieken er worden gebruikt om een misdaad mee op te lossen? In Speuren naar sporen lees je het allemaal!

n dit deel uit de serie 'Fantastische Feiten' (die lijkt op de 'Waanzinnig om te weten' serie) staat allerhande informatie over opsporingsonderzoek. Hoe gaat men te werk als er bijvoorbeeld een moord is gepleegd? De kleinste details kunnen naar de dader leiden. Aandacht wordt besteed aan verschillende opsporingsmethoden -en technieken. Een beroemde speurneus als Sherlock Holmes passeert de revue, er wordt uitgelegd wat het belang is van DNA-onderzoek en hoe de politie te werk gaat bij een verhoor. Tot slot komen enige opmerkelijke misdaden en misdadigers aan bod, waaronder de ontvoering van Alfred Heineken en Jack the Ripper. Tussendoor zijn korte quizjes opgenomen. Handige gids voor echte speurneuzen met grappige, maar ook serieuze feiten. Het geheel is verlevendigd met veel cartoonachtige, humoristische zwart-wittekeningen, het merendeel voorzien van tekstballonnen. Het taalgebruik is snel, waarbij de schrijver zich direct tot de lezer richt. Veelal wordt de vragende vorm gebruikt. Met inhoudsopgave en overzichtelijk register. Voor lezers vanaf ca. 11 jaar.