Jan H. Oosterloo - Onder het puin stierf het geluk

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 113x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Jan H. Oosterloo - Onder het puin stierf het geluk
Roman over het leven van Rembrandts leerling Carel Fabritius (1622 - 1654), schilder te Delft
G.F. Callenbach N.V.
271 pag.
harde kaft met stofomslag
kleine scheurtjes in stofomslag geplakt
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Een boeiend levensverhaal dat zich afspeelt tegen de interessante achtergrond van de Gouden Eeuw. Dit boek brengt ons opnieuw onder de indruk van de zeldzame bloeiperiode, waarin een reeks vermaarde schilders naar voren kwam.
Carel Fabritius, de hoofdfiguur van deze roman, was een hunner. Als kunstenaar bleef hij weliswaar in de schaduw van zijn grote leermeester Rembrandt, maar dat neemt niet weg dat zijn kunst zich, vooral in zijn Delftse periode, onderscheidde door een eigen karakter. Dat hij als kunstenaar minder bekendheid verwierf, vond zijn oorzaak waarschijnlijk mede in de kortheid van zijn leven, dat overigens zeer rijk was aan dramatische gebeurtenissen.
Op tweeëndertigjarige leeftijd voelde hij zich al een oud man.
In zijn bruisend bestaan wisselden geluk en tegenslag elkander herhaaldelijk af. Na het overlijden van zijn vrouw en dochtertje onderheild hij vriendschappelijke betrekkingen met Machteld van Vliet.
In die periode ontmoet hij echter een andere weduwe, voor wie hij diepe liefde gaat koesteren en met wie hij huwt. Als hij later ziek wordt, vergeeft zijn vrouw hem zijn uitspattingen en verpleegt hem liefderijk.
Zodra hij in staat is weer te werken, begint hij aan een groot schilderij, dat echter onvoltooid blijft, omdat een catastrofe een eind maakt aan zijn leven."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.