MarktPlaza

Jan Fabricius - De ring van de profeet

123x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jan Fabricius - De ring van de profeet
In samenwerking met Anne de Vries
G.F. Callenbach nv
223 pag.
harde kaft met stofomslag
ouderdomsvlekjes in het boek, stofomslag heeft wat scheurtjes (waar mogelijk van binnenuit geplakt), aan de voorzijde van de stofomslag is een stukje papier af (zie foto)
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/lit. romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Jan Fabricius en Anne de Vries, twee vrienden van Drentse afkomst, twee meester van de pen, met een reputatie tot ver over onze grenzen, schreven samen een roman, die geladen is met een vaak adembenemende spanning.
De in Engeland wonende auteur jan Fabricius werd indertijd sterk geboeid door een rechtszaak , die veler gemoederen lange tijd in beweging hield. Hij rustte niet voor hij de achtergrond er van had doorzien en schreef hierover later in samenwerking met Anne de Vries deze aangrijpende roman.
In prachtig beeldende taal geeft dit boek de levensgeschiedenis van een energieke, fantasierijke jongeman.
Deze John Ward wordt het slachtoffer van een samenloop van dramatische omstandigheden, waardoor hij als verdacht van moord wordt gearresteerd. En dan ontwikkelt zich een strijd op leven en dood, waardoor zijn proces tot heftige emoties voert en adembenemend wordt van spanning.
Hij, de aangeklaagde, wordt tussen hoop en vrees heen en weer geslingerd; eerst wordt hij geïnspireerd tot nieuwe moed door opvlammende hoop, daarna weer teruggedreven tot een haast ondraaglijke radeloosheid. - Alles getuigt tegen hem, maar hij vecht, met de rug tegen de muur vecht hij voor zijn leven.
Op onnavolgbare wijze worden hier mensen van allerlei rang en stand gekarakteriseerd. Rechters, verdedigers, millionnairs, dokter Ward, de vader van John, zijn mooie, jonge assistente en zovele interessante mensen meer."