MarktPlaza

Jan Dobraczynski - Hij is als de zee

88x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jan Dobraczynski - Hij is als de zee
1966, N.V. Servire
279 pag.
harde kaft met stofomslag
geschenktest voor in boek vermeld
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"De Poolse schrijver wiens 'De Indringers' in Nederland een grote indruk maakte en ruime verspreiding vond, heeft in deze toekomstroman iets waarlijks groots geschapen: hij beschrijft met visionaire kracht de situatie van een groepje mensen die een ramp met een atoombom hebben overleeft.
In dit verhaal, dat in zijn conceptie doet denken aan H.G. Wells in zijn glorietijd, wordt het grootste deel van Europa verwoest door een uit zijn koers geraakt projectiel, bij een proefnemening door de Fransen afgevuurd.
Tegen een achtergrond van chaos en algemeen verval - bij deze ramp wordt Europa practisch één grote puinhoop - proberen de drie hoofdpersonen: een kardinaal, een romanschrijver en een eenvoudig Italiaan dorpsmeisje, dat een visioen had, het verleden te vergeten en samen een nieuwe toekomst voor te bereiden.
Dit levendig en prachtig geschreven verhaal is, zoals een recensent het uitdrukte 'een boodschap van geloof en moed, maar ook een teken aan de wand'."


(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)