MarktPlaza

Jan De Hartog - Het Uitverkoren Volk/De Oorlog Van Het Lam (Hardcover/Gebonden)

47x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Jan De Hartog  -  Het Uitverkoren Volk/De Oorlog Van Het Lam  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

389 pagina 's

Het Uitverkoren Volk

Het derde deel van de serie HET KONINKRIJK VAN DE VREDE. De plaats: De eindeloze prairies van Midden-Amerika, de oceaan van gras bevolkt door Indianen, bizons en prairiewolven. De tijd: 1833, het begin van de grote volksverhuizing naar het Verre Westen; de gewelddadige ontsluiting van Amerika waarvan de Indianen het slachtoffer werden. De hoofdpersonen: Mordechai Monk, begeesterd evangelist uit het oude Engeland die onheil aanricht onder de vreedzame Qaukers van het Midden-Westen. Lydia Best, de onderwijzeres die, tegen ieders verwachting én raad in, samen met Mordechai de roeping volgt om zich bij de tot ondergang gedoemde Indianen te voegen.

Oorlog van het lam

De plaats: Nederland onder de bezetter, het concentratie kamp, de desolate woestijn van New Mexico, het door honger en strijd verscheurde Biafra.
De tijd: ons eigen tijdsgewricht, de tijd van nazi-Duitsland, Vietnam, Biafra. Een tijd waarin de menselijke waarden en waarheden verdwenen lijken.
De hoofdpersonen: Laura Martens, dochter van een Nederlandse Quaker, die door de hel van het concentratie kamp ging, maar boven zichzelf kon uitgroeien. Bonny Baker, die in Laura een heilige meende te zien, haar trouwde om haar 'te helpen' en haar meenam naar de angstaanjagende, voorhistorische Huni-Indianen die hun beider ondergang dreigden te worden.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties