James Barlow - De onzekere idealist

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 30x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

James Barlow - De onzekere idealist
Nieuwe Wieken nv
269 pag.
harde kaft met stofomslag
in stofomslag wat kreukjes en scheurtjes (deze zijn van binnenuit geplakt)
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"De eeuwige strijd tussen goed en kwaad - hier op een Ulo-school van een Londense armoebuurt - is het thema van deze nieuwe roman van James Barlow, wiens 'De Patriotten' ook in Nederland sterk de aandacht heeft getrokken.
Meester Wier is een gevoelsmens, een goede onderwijzer, maar geen sterke persoonlijkheid, zodat hij - de onzekere idealist - weinig overwicht heeft op de nozemachtige halve wilden van zijn klas, die door zijn vijand Mitchell met bruut geweld worden getiranniseerd. Onder meer tracht deze achterbuurt-figuur Mitchell zijn klasgenote Shirley Temple te verleiden. Zij is een meisje van 15 jaar, dat voor Mitchell erg aantrekkelijk is door haar vroegrijpe verschijning. Voor Wier is zij een sympathieke toegewijde leerlinge.
Shirley adoreert haar onderwijzer en probeert zoveel mogelijk aandacht te trekken. Op haar verzoek geeft Wier haar 's avonds bijlessen, zonder te beseffen dat hij hierdoor en door velerlei kleine attenties hoe langer hoe sterker het object wordt van haar hartstocht. Deze situatie groeit naar een climax als tijdens een vakantie met de school de klas in een hotel moet overnachten en zij naar zijn kamer komt. Wier wijst het vroegrijpe meisje af, waarop haar liefde voor hem verkeert in een vernietigende haat - zij beschuldigt hem van het plegen van ontuchtige handelingen.
De aanklacht wordt door Shirley's moeder ingediend en de idealistische, alleen maar het goede willende onderwijzer moet zich nu voor het gerecht verantwoorden.
Het proces laat ons in grote spanning. Het vonnis is verrassend."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.