Jack Hoffenberg - De meedogenlozen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 32x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Jack Hoffenberg - De meedogenlozen
1978, Uitgeverij Amsterdam Boek bv
464 pag., isbn 90 318 9728 0
harde kaft met stofomslag
De stofomslag is erg beschadigd met grote scheuren (maar waar mogelijk van binnenuit geplakt), aan het boek zelf paar kleine beschadigingen
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"De spanningen in het Midden-Oosten stijgen ten top als blijkt dat er een nieuwe Arabische terreurgroep tegen Israël aan het werk is, die wel op een zeer radicale en niets ontziende manier overvallen pleegt op Israëlitisch grondgebied. Via een naar Amerika uitgeweken Russische KGB-agent, hoort Israël dat deze organisatie mede wordt gesteund door de Sowjet-Unie.
Het is majoor Saul Lahav van de Israëlische geheime dienst, die na een onverhoedse aanval op een joods dorp, waarbij in enkele minuten de totale bevolking werd uitgeroeid, opdracht krijgt de leiders van de terreurgrope op te sporen en onschadelijk te maken. De Verenigde Palestijnse Vrijheids Partij, zoals de nieuwe organisatie geheten is, beschikt over een ultra-geheim, hoogst explosief wapen, waarmee ze van plan is de pas ontdekte Israëlische olievelden nabij Bashri te vernietigen en tegelijkertijd alle in het gebied wonende burgers te doden.
Saul Lahav heeft een speciaal team geformeerd om de dreigende ramp te voorkomen. Tot zijn naaste medewerkers behoort ook Shana, een jonge aantrekkelijke vrouw op wie hij na zijn echtscheiding hevig verliefd is geworden en met wie hij nu samenwoont.
Geleidelijk aan komt Lahav erachter dat de leider van de V.P.V.P. een voormalige Egyptische officier is, die zichzelf Tubari noemt en in Irak over een voortreffelijk opleidingskamp beschikt. Hoewel gehinderd door tal van tegenslagen zit Saul hem dicht op de hielen. Zal het hem lukken de terreurgroep op te rollen en achter slot en grendel te zetten voordat het onheil is aangericht?
'De Meedogenlozen' is een van de meest beklemmende romans die Jack Hoffenberg, Amerika's meesterverteller Nummer Een, in zijn leven heeft geschreven. 'Een boek dat de lezer van de eerste tot de laatste letter geboeid houdt,' aldus Publishers Weekly."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.