MarktPlaza

Jack Hoffenberg - De carrièrejagers

108x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jack Hoffenberg - De carrièrejagers
1975, uitgeverij Amsterdam boek bv
464 pag.
harde kaft, met stofomslag
stofomslag heeft wat kleine beschadigingen en is wat smoezelig; zijkanten (pagina zijden) van boek vlekkerig, smoezelig
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"In deze monumentale roman schildert Jack Hoffenberg de snelle, briljante carrière van steve Gilman, een intens levende jongeman op zijn weg naar de top in de jungle van de Newyorkse zakenwereld.
Het is een keiharde, neits en niemand ontziende wereld, waarin geen plaats is voor gevoeligheden, laat staan voor hogere idealen, maar waar alleen intelligentie, onvoorwaardelijke toewijding en een mateloze eerzucht gelden. Alleen de sterken, de meedogenlozen slagen - zij voor wie niets anders in het leven telt dan maatschappelijk roem en aanzien. Hun devies is: tijd is geld, en geld is macht. Wie niet bereid is daaraan alles op te offeren, maar nog andere waarden onderkent, is bij voorbaat verloren.
Drie vrouwen delen steve Gilmans triomfen en mislukkingen: Libby, zijn jeugdvriendin, met wie hij aan het begin van zijn loopbaan trouwde, maar wier liefde niet bestand bleek tegen de eisen welke zijn positie hem stelde: karen, zijn mooie, invloedrijke minnares, wier zelfzuchtigheid in staat was een man te vernietigen, en Peggy, zijn bekwame secretaresse, de enige vrouw die misschen bij machte was hem waarachtige liefde te schenken.
Stephen Longstreet, een vooraanstaadn Amerikaans criticus, heeft geen woord teveel gezegd, toen hij met betrekking tot deze roman van de auteur schreef: 'Talenten die de gave bezitten een boeiend, actievol verhaal te schijven, zijn zeer zeldzaam. Maar met 'de carrièrejagers' heeft Jack Hoffenberg opnieuw bewezen één van de grootsten onder hen te zijn. Het is een modern verhaal, rijk aan handeling. '"