J.B. Priestley – De ondergang van de Familie Alington

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 41x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

J.B. Priestley – De ondergang van de Familie Alington
MCMLXIX, De Geïllustreerde Pers N.V.
256 pag.
naam voorin boek vermeld
t.e.a.b. (a.u.b. bieden ecxlusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“’De ondergang van de familie Alington’ is een roman, waarin een gezin herleeft dat de zo benijde huiselijkheid, die we uit Dickens werken kennen, aan het begin van de twintigste eeuw nog niet had verloren. De auteur weet echer dat Dickens’ wereld verleden tijd is. Hij roept de figuren daarom niet zonder meer op, maar laat ze geleidelijk oprijzen als erinneringsbeelden van een moderne schrijver, die een filmverhaal maakt. Het is een van de grote romans van de schrijver J.B. Priestley.
Centraal in deze roman staat het gezin van de wolhandelaar Alington, een Engelsman van de oude stempel met een onmiskenbaar aristocratische inslag, en zijn drie musicerende dochter, de niet zo gemakkelijk te doo rgronden Joan, de stille Eva met haar hooiblond haar en de onweerstaanbare Bridget met haar scherpe tongetje.
Deze figuren leven temidden van een kring van bekenden, die ons stuk voor stuk bijblijven, in het oude stadje Bruddersford.
Alles is pais en vree, totdat Malcom Nixey ten tonele verschijnt en we leven mee als deze voorloper van de moderne zakenman langzaamn maar onafwendbaar de illustie verstoort en mede door toedoen van zijn vrouw tenslotte de oorzaak wordt van een totale catastrofe, een catastrofe, die door het uitbreken van de eerste wereldoorlog nog slechts wordt bezegeld.”


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.