MarktPlaza

Ivan Wolffers - Het Dikke Afvalboek

97x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving


de nuchtere waarheid over diëten, afvallen, voeding en ons schoonheidsideaal

288 pagina's

Het fenomeen afvallen van alle kanten belicht, met veel fullcolour illustraties_

Elke dag worden we geconfronteerd met de boodschap: we worden te dik! Kranten hebben dreigende koppen, scholen waarschuwen, supermarkten staan vol afslankproducten en veel tv-programma's gaan over afvallen.
We doen de gekste dingen om kilo's kwijt te raken. Massaal volgen we di'ten als South Beach, Sonja Bakker en Atkins, we slikken afslankpillen of laten onze maag operatief verkleinen. Veel mensen tobben hun hele leven met hun gewicht. Ziektes als anorexia nervosa en boulimie komen steeds vaker voor. Hoe komen we aan die complexen over ons lichaam? Hoe dik is 'te dik', en is dat echt ongezond?

In Het dikke afvalboek_ staat alles over overgewicht en afvallen, en meer: van het ontstaan van ons westerse schoonheidsideaal tot het gevaar van een buikje, van de manier waarop de media en de voedingsindustrie ons be•nvloeden tot het verschil tussen modedi'ten en verstandige di'ten, van de werking van transvetten tot het jojo-effect.
Ivan Wolffers geeft praktische adviezen. Op humoristische toon beschrijft hij wat we onszelf aandoen, wanneer we ons werkelijk dik moeten maken over onze omvang en hoe we succesvol in actie kunnen komen.

Arts Ivan Wolffers kreeg prostaatkanker. Omdat deze kanker wordt aangestuurd door hormonen in vetweefsel, wilde hij afvallen; hij verdiepte zich in overgewicht en gewichtsverlies. Dit boek staat vol praktische kennis en tips naast (leuke) wetenswaardigheden in blauwe kaders. Aandacht voor o.m. onrealistische schoonheidsidealen, het “perfecte” lichaam door de eeuwen heen enz. Dik zijn neemt overal in de wereld toe: overgewicht is automatisch een gevolg van een moderniserende en verstedelijkte samenleving. Door fastfood, frisdranken en gemakseten worden mensen steeds dikker, het probleem doet zich al bij heel jonge kinderen voor. Mensen met overgewicht zijn ook vaker ziek. Wolffers analyseert een groot aantal bekende dieten, hulpmiddelen bij het afvallen als medicijnen, chirurgische ingrepen enz., maar wijst vooral op het belang van lichaamsbeweging. Zijn conclusie is dat alle dieten korte tijd effect hebben, maar een goed gewicht behouden zit in het veranderen van eet- en leefstijl op de lange termijn. Royaal geillustreerd, vlot leesbaar. Met register.