MarktPlaza

Isabella Bossi Fedrigotti - Van goeden huize

93x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Isabella Bossi Fedrigotti - Van goeden huize

1993, Uitgeverij Goossens B.V.

236 pag., isbn 90 6551 228 4

voorin boek een doorgekraste naam vermeld

Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

Het leven van twee welopgevoede zusters verteld als twee losse elkaar aanvullende monologen. Ogenschijnlijk persoonlijk gekleurde herinneringen aan een harmonieuze jeugd, aan een solide en deugdzame opvoding, aan zorgzame ouders, aan verloofden, echtgenoten en minnaars, aan de beide wereldoorlogen en de tijd van het fascisme. Maar naar mate de verhalen meer en meer - als stukjes van een legpuzzel - in elkaar gaan vallen, komen ook de wederzijdse onverdraagzaamheid, gemeenheid, haat en nijd en zelfs dodelijke jaloezie aan de oppervlakte. Niettemin kwam het tussen hen beide nooit tot een frontale botsing, want onder geen beding konden zij hun goede manieren laten varen of afzien van de hypocrisie die hun omgang bepaalde. Met als triest gevolg dat er van enige onderlinge uitwisseling van gevoelens geen sprake meer kan zijn.

Twee door een 'goede opvoeding' geconditioneerde levens, waarin ongenoegen werd opgekropt en verschillen werden toegedekt om ten slotte te verzanden een een verwijtend zwijgen."

Isabella Bossi Fedrigotti is als journaliste verbonden aan de 'Corriere della Sera'. Dit is haar vierde roman en werd onderscheiden met de Premio Campiello, één van de belangrijkste literaire prijzen in Italië.

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘literatuur/literaire romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)