MarktPlaza

Irwin Shaw – De Jordaches

71x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Irwin Shaw – De Jordaches 2
De sleutel is gebroken
MCMLXXVIII, Deltos Elsevier
422 pag., isbn 90 10 01991 8
harde kaft
achterkaft heeft paar vlekjes
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
“In 'De sleutel is gebroken', het indrukwekkende vervolg op 'Witte zwanen zwarte zwanen (De Jordaches 1)', laat Irwin Shaw in een geraffineerde mengeling van heden en verleden opnieuw de karakters herleven die reeds in honderdduizenden gezinnen voor zoveel uren van spanning en ontspanning gezorgd hebben.
Rudy Jordache, in opspraak gebracht door een openbaar naaktoptreden van zijn vrouw, reist naar de Riviëra om het huwelijk van zijn broer Tom bij te wonen, niet vermoedend dat het diens begrafenis zal worden. Tom is slachtoffer geworden van het geweld dat als een rode draad door de levens van de Jordaches loopt.
Wesley Jordache, die de dood van zijn vader wil wreken, zie t zijn pogingen bekroond met uitwijzing uit Frankrijk. Terug in Amerika duikt hij in zijn vaders verleden en stuit daarbij op twee fascinerende vrouwen, de schrijfster Alice Larkin en de filmster en super-intrigante Frances Miller.
Gretchen Burke, de knappe Jordache zuster, maakt een glanzende carriere als Hollywood-regisseuse.
Billy Abbott, zoon van Gretchen, is in Brussel in een liefdesaffaire verwikkeld met een levensgevaarlijke terroriste. Het bedrijven van de liefde met een vrouw die wellicht een uur later zijn executie zal bevelen, is voor hen een - hoogst opwindende - vorm van zelfbevestiging. In dit even hartstochtelijke als gewelddadige boek maakt meester-verteller Irwin Shaw zijn reputatie meer dan waar.”
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)