Irving Wallace - Het Chapman Rapport

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 32x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Irving Wallace - Het Chapman Rapport
De schokkende en openhartige roman over het beroemde Amerikaanse onderzoek naar de seksuele gedragingen van de vrouw
MCMLX, Uitgeverij Luitingh
367 pag., isbn 90 245 0258 6
harde kaft met stofomslag
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Het Chapman Rapport is het resultaat van een beroemd Amerikaans onderzoek naar de sexuele gedragingen van de vrouw. Het is het levenswerk van Dr. Chapman, een volijverig, recht op zijn doel afgaand wetenschappelijk pionier, met een onwrikbaar geloof in de waarde van statistieken. Hij en zijn staf hebben duizenden vrouwen ondervraagd over de meest intiemde details van hun leven. Het verhaal begint als Dr. Chapman en zijn medewerkers hun intrede doen in de samenleving van een Californische voorstad om hun onderzoek te voltooien.
We leren Paul kennen, een man die jarenlang aan het rapport heeft meegewerkt en tegen Dr. Chapman opziet als tegen een halfgod, doch die betrokken wordt in gebeurtenissen die uitlopen op bedrog, oord, overweldiging - gebeurtenissen, die hem tenslotte voor een uiterst moeilijke beslissing stellen. Het is ook het verhaal van de vrouwen die erin toestemmen door Dr. Chapmans medewerkers te worden ondervraagd.
Hetzij uit nieuwsgierigheid of bravoure, hetzij om het verdrongen verlangen te bevredigen iemand (of iedereen) de waarheid omtrent zichzelf, hun leven, hun liefdes en hun vergissingen te vertellen. Voor sommigen betekent het interview niets meer dan een sensatie of boezemt het slechts een kortstondig gevoel van schaamte in. Voor anderen echter heeft het ernstige en onvoorziene consequenties.
Een schokkend en openhartig boek met een duidelijk moraal, namelijk dat het huwelijk gebouwd is op een duurzamer fundament dan erotiek alleen; dat zachtheid en menselijkheid van meer belang zijn dan wetenschap; en dat statistische gegevens over het geslachtsleven, hoe gevarieerd en uitvoerig ook, nimmer een compleet beeld kunnen geven van de subtiele verbintenissen tussen man en vrouw."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.