MarktPlaza

Irene van Blommestein - Kook Ook (Hardcover/Gebonden) Nieuw/Gesealed

62x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

479 pagina's

het nieuwe kookboek met productinformatie, alle basistechnieken en meer dan 1400 recepten

'Kook ook' is als beste kookboek uit de kookboekentest van de Consumentengids gekomen.
Het geheel vernieuwde veelgeroemde basiskookboek is een boek geworden om uit te koken én om lekker in te bladeren, te kijken, te lezen en te leren. Een kookboek om dingen in op te zoeken: wat is het, hoe ziet het eruit, hoe moet het, hoe kan het ook, hoe lang duurt het, hoe maak je het schoon, wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten.
De Consumentenbond heeft in haar bekende onderzoeken recent ook kookboeken getest, en was bijzonder enthousiast over Kook ook.
Wij citeren de Consumentengids van mei 2003: `Een opvallende verschijning tussen de andere boeken, omdat het een echt basiskookboek is. We waren zó verrukt van dit werk, dat we `m in dit overzicht mee wilden nemen. Het boek is geschreven in samenwerking met het Nederlands Zuivelbureau. Behalve meer dan 1400 recepten (de kleine variaties meegeteld), bevatten de 480 pagina's een schat aan warenkennis en basistechnieken (van biefstuk bakken tot kreeft schoonmaken). Alle keukengerei en -apparatuur komt aan bod, er staat informatie in over koelen en vriezen en over gezonde voeding. Dit boek onderscheidt zich van de andere basiskookboeken door een fris en trendy uiterlijk. Het boek is duidelijk geschreven en overzichtelijk, al zijn niet alle gerechten afgebeeld. Duidelijk is aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is en wat de bereidingstijd en voedingswaarde zijn. De bereiding wordt stapsgewijs uitgelegd. De negen recepten waren makkelijk te maken.'

Sterk herziene tweede druk van dit in 1992 verschenen basiskookboek*. De indeling is grotendeels hetzelfde gebleven met informatie over diverse hittebronnen, keukengerei en -apparatuur. De recepten voor 2-4 personen beginnen met het maken van bouillons, soepen en sauzen en zijn verder gerangschikt op hoofdingrediënt: eieren, zuivel, groenten, fruit, granen, vis, vlees enz. Nieuw is het hoofdstuk met informatie over gezonde voeding; het hoofdstuk over tafeletiquette en een verklarende lijst van keukentermen vervielen. De instructieve en verklarende tekeningen zijn vervangen door duidelijke werkfoto's (kleur); de meeste foto's (kleur) werden gehandhaafd, soms in een ander formaat, enkele vervielen, andere werden toegevoegd. De gekleurde bladzijden zijn nu allemaal wit wat een frissere indruk geeft. Het enorme verschil in recepten (van 500 naar 1400) is te danken aan het feit dat nu ook alle variaties werden meegeteld. Er is meer aandacht voor vooral Surinaamse gerechten. Met een alfabetisch trefwoordenregister, een alfabetisch receptenregister en een register op gerechtsoort. Een betrouwbaar basiskookboek.