MarktPlaza

Ir. J.van der Graaf – Te midden van tijdgenoten en geestverw

116x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ir. J.van der Graaf – Te midden van tijdgenoten en geestverwanten
Aspecten van godsdienstig leven in deze tijd
Uitgeversmaatschappij J.H. Kok
166 pag., isbn 90 242 2368 7
naam/datum voorin boek vermeld
t.e.a.b (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
“Het christelijk leven speelt zich af ‘Te midden van tijdgenoten en geestverwanten’. Niet alle tijdgenoten zijn geestverwanten, terwijl er overigens onder geestverwanten nog verscheidenheid genoeg kan zijn.
In deze bundel zijn een aantal bijdragen – meest artikelen maar ook enkele lezingen – bijeengebracht, waarin de schijnwerper wordt gericht op aspecten van geestelijk leven in deze tijd. Gezocht wordt naar geestelijke verwantschap in allerlei stromingen en bewegingen van vandaag. Die verwantschap wordt gezocht vanuit het reformatorisch geloof en belijden, terwijl anderzijds vanuit die optiek ook allerlei verschijnsel en kritisch worden doorlicht.
In drie min of meer afgebakende thema’s gaat de schrijver in op een aantal verschijnselen van het godsdienstig leven. Vanuit het eerste thema, ‘Leer en leven’ worden in de vogende thema’s, ‘De Heilige Geest’ en ‘de geesten inn onze tijd’ en ‘Eenheid en participatie’, hedendaagse stromingen getoetst en het eenheidsstreven van onze tijd zowel kritisch doorlicht alsook vanuit de gegeven bijbelse opdracht benaderd.
De bedoeling is om tijdgenoten en geestverwanten mnateriaal tot bezinning te geven inzake de eigentijdse geestelijke vragen en verschijnselen.,”
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘theologie/religie/kerk’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)