MarktPlaza

Insight Guides - China

349x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

428 pagina's

China heeft meer dan 1 miljard inwoners en is verantwoordelijk voor enkele van de belangrijkste ontdekkingen en technologische uitvindingen in de geschiedenis van de mens.

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit land van de oude keizerlijke dynastieën. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, het terracotta leger uit het graf van de eerste keizer, het stroomgebied van de 6000 km lange Jangtsekiang rivier, de eeuwenoude Chinese Muur; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Peking (Beijing) via de Zijderoute naar Xi'an, de bakermat van de Chineze beschaving, en van het mysterieuze Tibet verscholen achter de hoogste bergen ter wereld naar de metropolen Hongkong en Sjanghai. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere 'Kalligrafie', de 'Chinese Opera' en 'Het Keizerlijk Paleis'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide China is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Herziene en geactualiseerde Nederlandse editie van het deel China uit de bekende reeks Insight Guides. Degelijk opgezet met informatieve inleidingen op historisch en cultureel terrein en praktische introducties tot de voor toeristen belangrijks regio's van het land, waaronder ook Hongkong. Deze herziene editie heeft een groot aantal nieuwe foto's en bijgewerkte reisinformatie. Gebruikersvriendelijke en uitstekend geillustreerde reisgids die een goed overzicht biedt van de bezienswaardigheden van het land. Vooral voor groepsreizigers geschikt en minder voor de doe-het-zelver, die meer heeft aan de China-gids van Lonely Planet*. Met flappen, kaarten, stadsplattegronden, index, literatuurlijst en katern reisinformatie.