MarktPlaza

Ingeborg Glupp - Ik haat je, lieveling

66x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ingeborg Glupp - Ik haat je, lieveling
TOP-boek
1963, Jan van Tuyl
211 pag.
harde kaft met stofomslag
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Dit is een fris, vrolijk en sprankelend verhaal. De problemen van de vader (weduwnaar) en Karsten (zoon en vrijgezel) Burmeester zijn zovele en zo ingewikkeld dat ze voor een normaal mens onoplosbaar schijnen. Maar ook de beide Burmeesters zitten ermee en zien meestal geen weg om eruit te komen. Het zou allemaal best zijn gegaan en de problemen zouden niet zo ingewikkeld zijn geworden als de liefde hen niet langs haar doolwegen naar het hart van dezelfde vrouw had gevoerd. En als Lydia Martens niet zoveel van Karsten had gehouden, en als Pa Lydia niet zo aantrekkelijk had gevonden. En als Alix, het lieve, bonde meisje, nu maar wat inschikkelijker was geweest voor haar tante Katje. Ja dan... Dan had het misschien nog niet zo'n vaart gelopen. Trouwens, Katje Langen kon haar vroeger verbroken verloving met pa Burmeester oojk nog altijd niet goed vergetn en probeerde steeds deze op haar eentje wat voort te zetten, wat zowel voor haar als voor Pa telkens weer neiuwe verwikkelingen meebracht.
En tussen als deze figuren leeft en fladdert en geniet het lieve en aantrekkelijke meisje Alix, die met Pa noch met de zoon Burmeester wenst te trouwen en dus ook niet van plan is aan Katja's plannen mee te werken. Hoe Alix en Karsten dan samen trachten aan een huwelijk met elkaar te ontkomen, is een van de geestigste vondsten van de schrijfster, die er tenslotte toch voor zorgt dat alle moeilijkheden zich oplossen en iedereen iedereen krijgt die hem (haar) gelukkig zal maken."