MarktPlaza

Ina de Vries- van der Lichte: Redders op zee

73x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

illustraties: Bas Mazur

72 bladzijden

Uitgeverij Kok Voorhoeve, 1991
ISBN 90 297 0974 x
pocket

====================================
van de achterzijde:
Tom is stuurman op een sleep-hopper-zuiger, een groot baggervoertuig. Met dit schip is hij vaak maanden onderweg om overal ter wereld havens uit te baggeren.
Tom moet ook nu weer op reis van Rotterdam naar Hong Kong. Zijn vrouw Sandra heeft zijn koffer tot de nok toe gevuld met nieuwe kleding. De reis verloopt eerst rustig, iedereen op het schip is bezig met de dagelijkse routine. Maar op een stormachtige dag, enkele dagen voor de aankomst in Hong Kong, ziet Tom een klein, wrak, houten scheepje dat de aanzwellende storm zeker niet zal overleven...Vietnamese bootvluchtelingen.
Dertig mannen, vrouwen en kinderen met de moed der wanhoop ronddobberend op de onmetelijke oceaan. Ze worden aan boord genomen, hoewel de kapitein moeilijkheden voorziet.
Iedereen aan boord leeft mee met deze ongelukkige mensen die tussen hoop en vrees leven, maar op God vertrouwen voor uitkomst. Zij hebben niets meer en Toms overvolle koffer komt goed van pas. Dan komt Hong Kong in zicht: zullen de vluchtelingen aan land mogen ...?