MarktPlaza

In staat van beschuldiging -Edward Lindall

90x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

In staat van beschuldiging -Edward Lindall in nette staat.
De jonge Australische journalist Wade Scotter keert terug naar zijn geboorteplaats Clayville, om geheel te breken met de barre wereld waarin het leven hem heeft doen belanden. In een brandpunt van de wereldpolitiek, Zuid-Vietnam, heeft hij zozeer zijn bekomst gekregen van de intriges, de haat en het wantrouwen dat hij haakt naar de rust en al het vertrouwde van de kleine gemeenschap waarin hij zijn jeugd doorbracht. Maar als hij daar aankomt, doet hij de verlanmmende ontdekking dat het vroegere , dromerige Clayville in wezen niet meer bestaat. De plaats is 'gezegend' met de vestiging van een atoom-research-laboratorium en dat betekent dat de horzels van de internationale politiek er zijn neergesreken en tot felle activiteiten overgaan als Scotter terugkeert. De vraag die vriend en vijand beroert, is natuurlijk waarom iemand uit 'de grote wereld' naar zo'n uithoek terugkeert en of de aanwezigheid van de atoomcentrale daar niet iets mee te maken heeft.
Scotter is uiteraard verre van een wereldvreemde jongen, maar het warnet dat spionage en contra-spionage hier om hem heen weven, doorziet hij toch niet. Daartoe zijn de intriges te geraffineerd opgezet, daartoe ook zijn de menselijke gevoelens die hem met de mensen ut zijn jeugd verbinden, te emotioneel.
De auteur heeft uit dit gegeven een zeer sterk verhaal weten op te bouwen, dat veel dieper graaft dan het kille avontuur van de hoofdpersoon, hoe meeslepend dat dan ook is. Het is het probleem van de mens die in onze wereld geen recht meer krijgt op een eigen leven, en zich nergens meer kan verbergen.
Verzenden mogelijk, kosten koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, stripboeken, leesboeken en pockets voor elk wat wils.