IK REIS ALLEEN - Samuel Bjork

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 9x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

IK REIS ALLEEN
Samuel Bjork

‘ Ik reis alleen ’ is het debuut van de Noorse schrijver Samuel Bjørk op thrillergebied.
Samuel Bjørk is de pseudoniem van de Engelse toneelschrijver Frode Sander Oien.

Holger Munch is een inspecteur die wordt ingeschakeld wanneer er in een afgelegen bos het lichaam wordt gevonden van een zesjarig meisje. Ze is opgehangen aan een boom en om haar nek hangt een bordje met de tekst “ik reis alleen”.
Ondanks dat het een enorme gruweldaad is, ziet het meisje er prachtig uit. Ze is verkleed in poppenkleren en haar haren zijn mooi geborsteld, ze is net een engel.
Na een intern onderzoek is Holger voor geruime tijd in een andere stad geplaatst om daar zijn werk verder uit te voeren maar voor deze case moet hij speciaal terugkomen.
Holger doet dit liever niet alleen en gaat op bezoek bij Mia Krüger, zijn oud collega, die door verschillende gebeurtenissen in een zware depressie is beland en zich heeft afgesloten van de buitenwereld op een eiland.
Mia is een zeer slimme dame die gespecialiseerd is in het oplossen van complexe (moord)zaken.
Holger hoopt dan ook dat Mia antwoorden heeft op de opmerkelijke vragen die hij zelf niet weet te beantwoorden binnen de zaak van het vermoordde meisje.

Wanneer Mia een aantal foto’s ziet is ze er vrijwel direct van overtuigd dat er meer moorden als deze zullen volgen en er misschien wel een seriemoordenaar actief is. Hierdoor is ze gemotiveerd genoeg om met Holger als vanouds een uitmuntend team samen te stellen om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken en op te lossen.
Tijdens het onderzoek van het team van Holger en Mia gaat de moordenaar in alle sluwheid door met het uitgestippelde plan. Sterker nog, het lijkt erop dat de moordenaar gevonden wil worden en een spelletje wil spelen met het onderzoeksteam.
Al snel ziet Mia een patroon en het doet haar denken aan een zaak uit het verleden.
Mia kan haar vinger er niet precies op leggen. Wat wil de moordenaar en wat probeert de moordenaar hun te vertellen? Er komen steeds meer signalen, maar ondanks deze signalen is het nog een hele zoektocht naar wat de link is tussen alle verbanden.
Terwijl de moordenaar ongestoord met het plan doorgaat lopen Holger, Mia en hun team tegen steeds meer tegenslagen aan. Is het team goed genoeg om de zaak op te lossen voor er nog meer slachtoffers vallen?

Uitg. Luitingh Sijthoff
Kloeke paperback, 399 pagina's
In uitstekende staat
(CDJK)

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.