MarktPlaza

Ian Rankin - Schuld & Boete

103x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Schuld & boete is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 2006.

Schuld & boete bevat de volgende verhalen:

* Boetedoening - Atonement
* Acid - The acid test
* Zeg me wie ik moet vermoorden - Tell me who to kill
* Talkshow - Talk show
* De schrijver
* De boeken
Recensie(s)
Het thema van de Maand van het Spannende Boek, juni 2005, is 'Gevierd en bekroond'; centraal staan titels die bekroond zijn met verschillende prijzen voor het genre misdaad zoals de Gouden Strop in Nederland en de Edgar Allan Poe Award in de Verenigde Staten. Het actieboekje 2005 van het CPNB is geschreven door de bekende Schotse auteur Ian Rankin, aan wie in 2005 de hoogste onderscheiding voor Britse misdaadauteurs is toegekend, de Cartier Diamond Dagger. De hoofdpersoon in deze bundel verhalen is natuurlijk inspecteur John Rebus van de Lothian en Borders Police in Edinburgh.

een inspecteur rebus bundel ian rankin (schotland, 1960) is de meester van de moderne misdaadroman. Zijn rebus-serie gaat over het menselijk tekort, maar ook over een stad als geen andere. Want edingburgh heeft twee gezichten..... Inspecteur john rebus neemt geen blad voor de mond, is koppig, nieuwsgierig, emotioneel en vasthoudend - niets menselijks is hem vreemd. Het brengt hem vaak in moeilijkheden, maar hij is goed in zijn werk. Een dode met twee mobieleā€¦