MarktPlaza

HUGO BORST - De beste voetbalverhalen

34x bekeken
22 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK
Kan worden opgehaald, maar kan ook verstuurd worden.

HUGO BORST
SCHIETEN op VOLKERT VAN DER G.
De beste voetbalverhalen

Hugo Borst staat vooral bekend als de langharige sportjournalist die op zondagavond de gasten in Studio Voetbal flink aan de tand voelt. Niemand wordt gespaard door de trouwe supporter van Sparta.
Gelukkig zijn veel mensen ook bekend met zijn magische pen waarmee hij zijn bestsellers Over vaders en zonen (60.000 verkochte exemplaren) en De Coolsingel bleef leeg (25.000) schreef
Voor zijn nieuwste boek werden 9 artikelen die hij de afgelopen jaren schreef, allemaal voor Hard Gras, gebundeld tot Schieten op Volkert van der G., de beste voetbalverhalen. 
Het zijn dus geen nieuwe kunstwerken van de auteur, maar het is eigenlijk stiekem toch wel erg leuk voor degene die het voetbaltijdschrift niet al jaren op de voet volgt om deze authentieke verhalen te lezen.
Iedere sportgek weet bijvoorbeeld dat Marco van Basten altijd wil winnen en absoluut niet tegen zijn verlies kan. 
Borst zet echter in het hoofdstuk Van Basten-Krajicek, een tenniswedstrijd op een perfecte manier de gretigheid en multifunctionaliteit van de oud-bondscoach neer. 
Zo zal oud-tennisser Richard Krajicek hoogstwaarschijnlijk met veel plezier terugdenken aan de slagenwisselingen die hij had met Van Basten.
Maar ook Het mysterie-Happel is absoluut de moeite van het herlezen waard. 
Hierin probeert de auteur het mysterie rond één van de succesvolste trainers aller tijden te ontwaren. 
Wie was toch deze kettingrokende Oostenrijker die van elk team een winnende ploeg wist te maken? 
Het meest ontroerende verhaal blijft echter Waarom Hassie dood wilde. 
Hassie is in dit geval Hassie van Wijk, een voortreffelijke speler die door pech en toeval helaas nooit voor Ajax of PSV uit is gekomen. De oud-voetballer laat door een bizar incident zien dat de scheidslijn tussen geluk en ongeluk wel erg klein is.

In het titelverhaal wordt beschreven hoe 6 vrienden worden uitgenodigd om in de Scheveningse gevangenis een potje te voetballen tegen wat 'kruimeldieven en tasjesrovers'. 
Ze twijfelen, maar doen het. 
Eenmaal binnen staan ze op het veldje oog in oog met Nederlands ergste misdadigers, onder wie de schietgrage overvaller Appie A., seriemoordenaar Willem van E. en Martin C., de moordenaar van de 13-jarige Sybine Jansons. 
Dan zien ze wie er op doel staat: de moordenaar van Pim Fortuyn. In het titelverhaal 'Schieten op Volkert van der G.' beschrijft Hugo Borst deze bizarre wedstrijd.
Alleen al vanwege het laatstgenoemde verhaal moet iedereen die sportgek is Schieten op Volkert van der G., de beste voetbalverhalen lezen. Het boek laat je lachen (met kapper Kees Bregman), huilen (met een stuk over oud-Spartaan Tonny van Ede die langzaam dement wordt) en zelfs met verbazing achter (wie schrijft namelijk een necrologie over een nog levende trainer, in dit geval Valeri Lobanovski!).

Uitgave Nieuw Amsterdam
Gebonden hardcover
NIEUWSTAAT