MarktPlaza

Howard Spring - Mijn zoon Mijn zoon

96x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Howard Spring - Mijn zoon Mijn zoon
MCMLXVIII, De geïllustreerde pers nv
288 pag.
naam voorin boek vermeld, klein stukje van de rug geplakt
t.e.a.b (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
"Deze roman beschrijft de aaneenschakeling van liefde, geluk en tragiek in de toevallig met elkaar verweven levens van William Essex en Dermot O'Riordon. Door de loop der omstandigheden komen deze twee in karakter en aanleg zo totaal verschillende jongemannen met elkaar in contact en raken bevriend. De band die daardoor tussen hen ontstaat, wordt de aanleiding tot een reeks als het ware uitgestippelde gebeurtenissen.
William en Dermot werden allebei vermogende mannen: de een door een liefdeloos huwelijk met een rijke vrouw - de ander door hard werken. Ze krijgen ook allebei een zoon. William, die de herinnering aan zijn grauwe jeugd nimmer van zich heeft afgezet, verwent zijn oogappe l Oliver en geeft hem alles wat hijzelf in zijn jeugd heeft gemist. Dermot voedt zijn zoon op tot een rechtschapen mens met eerbied voor een ideaal. Het zwart-wit van deze tegenstellingen wordt geaccentueerd in de dramatische climax van het verhaal: het dodelijke schot van Oliver op de zoon van zijn vaders beste vriend.
'Mijn zoon, mijn zoon'- eerder verschenen onder de titel 'O Absalom'- is een van de meest gelezen en meest geprezen romans uit het omvangrijke oeuvre van de Engelse schrijver Howard Spring (1889-1965). Het verhaal geeft een indrukwekkend beeld van het gevoel voor dramatiek en de vertelkunst die Spring bezat en confronteert de lezer met het onveranderlijke probleem van het botsen der generaties."
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)