MarktPlaza

How Charles Bravo Died 1956 Moordmysterie Yseult Bridges

147x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover met stofomslag. Bridges, Yseult. How Charles Bravo Died. The Chronicle of a Cause Célèbre. London: Jarrolds Publishers Limited. First published 1956 (geen latere druk vermeld). 319 blz. Stofomslag met wat beschadigingen. Met illustraties. Boek in goede staat.
Op 18 april 1876, tien uur 's avonds roept Charles Bravo, een jonge advocaat, vanuit zijn slaapkamer om hulp. Voordat hulp arriveert, geeft hij over en stort in. Vijfenvijftig uur verstrijken er tussen het moment waarop hij weer bijkomt en zijn overlijden aan een vergiftiging. Hoewel hij niemand beschuldigde en de lijkschouwer zelfmoord vaststeld, is een jury van oordeel dat het om moord gaat. Verdacht zijn de weduwe en haar vriendin. Na drieëntwintig dagen wordt moord vastgesteld, echter er is onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te komen van één van de verdachten. De schrijver neemt mede op basis van een privébrief van rechter Sir Arthur Channell de zaak opnieuw onder de loep. Uit onderzoek van de politie destijds bleek dat Bravo gewelddadig, gemeen en controlerend wa. Zijn echtgenote was rijker dan hem en had haar financiën veilig gesteld van haar man wat tot spanningen in het huwelijk leidde. Opmerkelijk is de hypothese dat hij haar langzaam heeft willen vergiftigen. Hij zou vanwege kiespijn per ongelijk het gif, bedoelt voor zijn vrouw, genomen hebben in plaats van een pijnstiller. Verdachten waren verder zijn huishoudster en een andere medewerker. Referentienummer 7378.

10 euro

Uw bod is exclusief verzendkosten (4,25 euro), afhalen op afspraak ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.