MarktPlaza

Hotze de Roos – De Kameleon Steekt Van Wal (Hardcover/Gebonden)

52x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hotze de Roos –  De Kameleon Steekt Van Wal  (Hardcover/Gebonden)

153 pagina's

“Hotze de Roos (Langezwaag, 24 november 1909 – Krommenie, 15 oktober 1991) was een Nederlandse jeugdboekenschrijver. Hij schreef het eerste Kameleon-boek in 1948 onder de titel Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid. Uitgeverij Kluitman wilde echter dat de titel werd veranderd in De schippers van de kameleon . De reden dat De Roos voor Kluitman had gekozen, was dat deze uitgeverij al bekendheid had opgebouwd met soortgelijke series als De Kameleon, zoals Dik Trom en Pietje Bell.

In het dorp waar Hielke en Sietse Klinkhamer wonen, gebeurt van alles. Eerst rijdt Kees met zijn zelfgemaakte zeilwagen van de Polderdijk te water. Het is maar goed dat Hielke en Sietse er met hun boot de Kameleon snel bij zijn om Kees uit het water te vissen.
Veldwachter Zwart krijgt het weer druk, want op de een of andere manier verdwijnen er allerlei dingen uit het dorp. Zijn er misschien dieven onder de kampeerders of is Gerben Zonderland, de supergrappenmaker, weer eens bezig iedereen in het dorp bij de neus te nemen?
Hielke en Sietse gaan met de Kameleon op onderzoek uit. Maar Zwart heeft een vermoeden... en dat klopt!

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties