MarktPlaza

Hotze de Roos – De Kameleon Staat Voor Niets!(Hardcover/Gebonden)

55x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hotze de Roos – De Kameleon Staat Voor Niets!(Hardcover/Gebonden)


149 pagina’s

“Hotze de Roos (Langezwaag, 24 november 1909 – Krommenie, 15 oktober 1991) was een Nederlandse jeugdboekenschrijver. Hij schreef het eerste Kameleon-boek in 1948 onder de titel Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid. Uitgeverij Kluitman wilde echter dat de titel werd veranderd in De schippers van de kameleon . De reden dat De Roos voor Kluitman had gekozen, was dat deze uitgeverij al bekendheid had opgebouwd met soortgelijke series als De Kameleon, zoals Dik Trom en Pietje Bell.

Het is maar goed dat het vakantie is, want Hielke en Sietse Klinkhamer hebben het bijzonder druk. Ze varen van hot naar her met hun boot de Kameleon, en overal waar ze komen, gebeuren er spannende dingen. Het ene moment moeten ze een gestolen tent zien te achterhalen, het volgende moment arriveren ze net op tijd als de dokter schipbreuk lijdt. En dan komen ze nog een paar onfrisse jongens tegen die met een zaakje bezig zijn waar letterlijk een luchtje aan zit…
Het zijn toestanden waarvan een normaal mens nachten wakker zou liggen. Dat geldt echter niet voor de broertjes Klinkhamer. Zolang ze de Kameleon maar hebben… stuiven ze juist met plezier op elk gevaar af!

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties