MarktPlaza

Hood 52

61x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Unieke custom built klassieker, met prachtige lijnen en authentiek interieur.
Dit unieke jacht is gebouwd met uitermate viel liefde en passie, waarbij de eerste eigenaar ruim 3 jaar de tijd genomen heeft, om elk detail naar wens uitgevoerd te hebben. De volledige bouw en technische invulling van het jacht -aangevuld met praktische tips- staat minitieus gedocumenteerd in circa twee meter aan ordners, voorzien van aquarel detailtekeningen. Zijn passie voor het bouwen van dit jacht is wellicht groter geweest, dan de liefde voor het varen. In deze traditie heeft de huidge en tevens tweede eigenaar deze Hood in een zo oorspronkelijk mogelijke staat willen behouden en het jacht met veel liefde in eigendom gehad.
Algemeen
Ramen: Gehard glas in aluminium frame
Ballast: Loden ballast geschat op circa 8.000 kg.
Overig:
Zeer degelijk vervaardigde romp, gebouwd volgens Lloyds specificaties door toonaangevende werf Tyler Boat Co. Volglas gelamineerde romp, in S-spant rompvorm met ingelamineerde spanten en stringers. De ruimte tussen de spanten zijn vervolgens gevuld met schuimplaten, waarna het geheel nogmaals is afgelamineerd.
De basis van dit ontwerp ligt in een Hood 50: eind jaren zestig als wedstrijdjacht ontworpen door voorstaande architect en wedstrijdzeiler Ted Hood. Door het aanpassen van het achterschip, met langere klassieke positieve spiegel, werden de mooie lijnen van het ontwerp verder benadrukt en onstond er een prachtig gelijnde klassieker: De HOOD 52. Van dit type zijn slechts enkele jachten gebouwd, waarbij de Ostoya tevens nog over een originele opbouw en deklay-out beschikt, die de klassieke lijnen nog meer recht doen.
De Ostoya betreft een jacht, dat met extreem veel liefde en passie gebouwd is. Voor de afbouw heeft de eerste eigenaar drie jaar de tijd genomen, waarbij elk detail uitvoerig overdacht uitgevoerd is, maar bovendien tot in detail uitgewerkt en gedocumenteerd. Bij de Ostoya is namelijk 2 meter aan documentatie beschikbaar, waarin de eerste eigenaar het jacht en de bouw minitieues -en voorzien van diverse aquarel detailtekeningen- beschreven heeft. De huidge en tevens tweede eigenaar heeft jacht met net zoveel liefde in eigendom gehad, waarbij zij het jacht in een zo oorspronkelijk mogelijke staat hebben willen houden.
Gedurende de laatste 25 jaar van haar bestaan is de Ostoya met zorg in eigendom gehouden en is ze vrijwel elke winter binnen gestald. Met betrekking tot de staat van het onderwaterschip is een recent inspectierapport beschikbaar.
Accommodatie
Materiaal, kleuren: Prachtig authentiek interieur, met zorg vervaardigd
Verblijfsruimtes: Ruime salon, met grote rondzit. Grote navigatiehoek.
Hutten: Eigenaarshut SB voor en extra hut in voorschip
Kooktoestel & brandstof: Taylor - fornuis, op Petroleum
Overig:
Prachtig en authentiek interieur uit teakhout. Onderdeks waant u zich als het ware in een chique en klassieke herensocieteit, met uitermate veel charme. De lederen gecapitonnerde bekleding vindt u terug op de zitbanken, maar is tevens verwerkt als praktische wandbekleding, in de diverse vertrekken. Een prachtig detail is de bar. De ronde, met leer afgewerkte deuren geven toegang tot kastruimte voor flessen en glazen. Aan de bovenzijde bevindt zich nota bene nog een mooi vervaardigd, uittrekbaar glazenrek. De originele glazen karaffen staan nog steeds op hun daarvoor bestemde plaats in de kast.
Aan boord van de Ostoya zult u geen "slaapkamers" aantreffen, met dito eilandbedden en "badkamers", maar juist echte hutten. Praktisch ingericht, uitermate sfeervol en voorzien van mooie authentieke details. In het voorschip bevindt zich de gastenhut met dubbel bed in V-vorm, waarbij de hut voorzien is van een eigen wasgelegeheid, zoals verwacht mocht worden bij een jacht van dit kaliber. De natte cel met douche en vacuumtoilet is bereikbaar door de passage. Midscheeps aan stuurboord bevindt zich de eigenaarshut, welke tevens direct toegang heeft tot de en-suite gelegen natte cel. De bescheiden, maar uitermate romantische hut biedt een enkel bed, welke te verbreden is met uitschuifbare bodem. Onder de kuipbanken bevinden zich nog twee extra kooien, met bovengelegen loodskooien.
Op diverse plaatsen door het jacht, bevinden zich op maat gemaakte kistjes van teak, voor het opbergen van onderdelen en/of uitrusting.
Motor, electra, water
Bouwjaar: Revisie in 2008
Draaiuren: 1200 uur na revisie in 2008. Totaal aantal draaiuren na inbouw 3486
Brandstoftank aantal: 2x 500 liter. Geïntegreerde, polyester tanks
Koeling: Intercooling
Voortstuwing: Max-Prop 3-blads schroef
Verbruik: 5-6 liter/uur
Warm water: Via boiler
Overig:
Motor gereviseerd in 2008, waarbij koelsysteem aangepast en verbeterd is.
Tuigage
Lieren: Barlow
Bezaan: Doorgelat
Genua reefsysteem: Rol-reefprofiel van Pro-Furl
Aantal masten: Ketch Tuigage
Overig:
3x Voorzeil: Genua, Yankee en Fok op rol-reefprofiel
Doorgelat grootzeil en Bezaanzeil met slab-reefing
Barlow, chrome self tailing lieren: 2x 28ST, 2x 32ST, 1x 25ST en 1x 23ST
Uitrusting
Dekzeil(en): Wintertent
Bijboot: In stijl passende Jol wordt optioneel aangeboden
Bijboot buitenboordmotor: Buitenboordmotor van 2.5 pk
Overig:
Teak loopdekken: zwaar uitgevoerd uit 18 mm massief teak. Ter behoud van het teakhout, zijn de loopdekken behandeld met D1-olie van Owatrol, wat tevens een origineel en traditioneel karakter geeft aan het dek.
Veiligheid
Overig:
* Voorlopige specificatie onder voorbehoud goedkeuring verkoper.
Extra gegevens:
Merk: Hood
Bouwjaar: 1984
Ligplaats: Visits on appointment
Lengte: 15.8 meter
Breedte: 4 meter
Diepgang: 1.95 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Rompvorm: S-spant
Aantal slaapplaatsen: 5
Aantal hutten: Eigenaarshut SB voor en extra hut in voorschip
Doorvaarthoogte: 20.5
Merk motor: Mercedes
Type motor: OM 314
Bouwjaar motor: 2008
Draaiuren: 1200
Vermogen: 63
Aandrijving: Shaft
Tank: 1000 l
Boegschroef: aanwezig
Aantal cilinders: 4
Maximum snelheid: crica 8 - 9.5 knopen
Besturing: Stuurwiel
Geluidsinstallatie: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Verwarming: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
Navtext: aanwezig
GPS: aanwezig
Windinstrument: aanwezig
Stormfok: aanwezig
Radar: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Anker: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig