Hodos/ Jaap Booij -Land melk en honing -gospel Pop Voc…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 308x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hodos (gospelgroep)
Jaap Booij
verbonden aan stichting Jezuskinderen -Kloosterburen Gr
*
vinyl LP entitled   Land van melk en honing
 *

30 cm (12'') 33 rpm vinyl LP
Free 3041 / Continental Sound/ RAdio Knotters Oudewater
Gospel , pop vocal
1979
Dutch pressing
MINT   - review copy -Never played
 *
 Tracklist .

Land van melk en honing
Dromer
Vluchteling
Mens
Zoeker
Golgotha
Spijt
Weidedans
*
Vogel
Pelgrim
Psalm 139
Overgave
Land van Melk en Honing
Bijendans

 *
 Credits
Jaap Booij, Eltjo Wierenga en Jan Smits -Jack Wester, Elzo Elzes, Kees Muller, Johannes Buitenwerf, Tineke Smits, Maria Woortman-Hummel en Margriet Woortman.
mmv Ron Aikens, Sjoerd Hoekstra, Kees willemse, Riekje Winter
*
Biografie[bewerken]

Jaap Booij was tijdens zijn studie geschiedenis in de stad Groningen christen geworden en besteedde daarna een groot deel van z'n vrije tijd aan het schrijven van vaak heel persoonlijke luisterliedjes, zichzelf daarbij begeleidend op een akoestische gitaar. Een demotape van deze liedjes kwam in 1975 terecht bij Radio Knotters te Oudewater. Deze besloot het voor Nederlandse begrippen nieuwe geluid een kans te geven, hetgeen resulteerde in een opname van een LP in de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag. Op dat moment bestond Hodos naast Jaap Booij uit Elto Wierenga, Jan Smits, Kees Willemse en Nienke Toornstra. De opnames werden begin 1976 uitgebracht onder de titel Als je je soms eenzaam voelt.

Omdat de groep na deze eerste release steeds vaker gevraagd werd op te treden besloten Jaap Booij, Eltjo Wierenga en Jan Smits tot een doorstart. Hodos werd uitgebreid met Jack Wester, Elzo Elzes, Kees Muller, Johannes Buitenwerf, Tineke Smits, Maria Woortman-Hummel en Margriet Woortman.

Een tweede lp, 'k Wil je iets vertellen verscheen kort daarna, met instrumentale medewerking van Elly & Rikkert die pas christen waren geworden. Met dit repertoire verzorgde Hodos vele optredens in koffiebars, kerken en festivals. Zo stond Hodos onder meer in 1979 op de door vele duizenden mensen bezochte conferentie van stichting Opwekking, die destijds nog in het Gelderse Vierhouten werd georganiseerd. In 1979 is rondom de LP "Land van melk en honing" een half uur durende televisieregistratie uitgezonden door de Evangelische Omroep onder de titel "Muziek uit Studio 4". Ook heeft de groep in deze tijd haar muzikale medewerking verleend aan "Windkracht 16", één van de bijbelstudieseries van Henk Binnendijk. Radio Knotters bracht in samenwerking met Continental Sound nog een soloplaat uit van Jaap Booij getiteld "Nooit meer terug", gevolgd door een soloplaat van Jack Wester: "Brood & Wijn" (1980).

In 1980 wisselde Hodos van samenstelling. De groep ging verder met Jaap Booij, Jan en Tineke Smits, Maria Woortman-Hummel, Carl Lens (bas en fluit) en Wilto Kampinga (gitaar. Een TV optreden volgde in het EO programma "Camping 80". Hodos werd ondergebracht in een stichting en in 1980 werd in eigen beheer de lp Liefde is uitgebracht, later overgenomen door Gideon. Deze werd in 1982 gevolgd door het album Blinde man, dat onder andere de oorspronkelijke versie bevat van het bekende lied Kom maar, wees blij en verheugd, lied 138 uit de zangbundel van stichting Opwekking.

Nadat Hodos enkele jaren in deze formatie door het hele land had opgetreden werd de groep definitief ontbonden. Jaap Booij bracht in 1984 in eigen beheer nog de lp De Timmerman uit en trad tot 1988 solo op.

Inmiddels kreeg Hodos een eigen website (Hodos.nl) waar in november 2009 de release van een verzamel-cd werd aangekondigd, met daarop 33 liedjes afkomstig van drie lp's (Als je je soms eenzaam voelt/'k Wil je iets vertellen/Land van melk en honing). De opnames zijn digitaal bewerkt en door Jaap Booij met medewerking van Elzo Elzes zelf van nieuwe arrangementen voorzien.


*
Vinyl Lp te koop  bij bod vanaf 20 euro
 ex kosten verzenden
 *
 Al onze Lp's worden in principe verzonden. Afhalen centraal nederland alleen bij strikte tijdsafspraak
      Voor actuele condities: zie introductiepagina winkel
     *
     Your bid does not include postage
     IBAN BIC payment ( Paypal + 10 %)
     Send mail or use bid button.
     Have a look at the shop intro-page for actual conditions
     *
 KIJK IN DE WINKEL:


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.