HET VOLK (2) - HET MANNELIJK ONVERMOGEN in 9 TONEELSTU…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 82x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

HET MANNELIJK ONVERMOGEN IN 9 TONEELSTUKKEN
door HET VOLK
Tweede boek

Teksten van Toneelgroep Het Volk zijn belangrijk om bij de hand te hebben.
Bij de grote vragen en uitdagingen van het leven of de kleine tegenslagen geven deze teksten hoop en troost. Frans Lommerse Ruim elf jaar na de eerste bundeling Het mannelijk onvermogen in 8 toneelstukken verschijnt van Toneelgroep Het Volk een tweede boek van nog eens 9 eigen producties:

Vlegeljaren,
Logement van Dijk,
Sprongen in het Duister,
Wat niet mag,
Helden zonder Glorie,
Oidiepoes,
De Opportunist,
De drie verdrietige eenzame mannen
en Stookolie en Sangria.

Er bestaat in ons land geen enkel ander toneelgezelschap dat zo veelvuldig en consequent zijn eigen stukken schrijft en dat op een niveau dat allerwegen bewondering afdwingt.
Bij Het Volk wordt nogal eens met taal gespeeld er worden nieuwe woorden gevormd en opzettelijke versprekingen zijn geen uitzondering.
Deze kleinschalige toneelgroep uit Haarlem heeft het daarbij gepresteerd in de 35 jaar van haar bestaan een geheel eigen speelstijl te ontwikkelen. Vlegeljaren biedt de kijker een blik in de jongensziel van de jaren vijftig uit de vorige eeuw. Logement van Dijk schetst op kroniekachtige wijze de dagelijkse gang van zaken in een eenvoudig logement.
In het docudrama Sprongen in het Duister maakt de toeschouwer kennis met drie sympathieke bewegingskunstenaars wier houdbaarheidsdatum al geruime tijd verstreken is.
In Wat niet mag hebben drie amateurtoneelspelers genoeg van het kluchtenrepertoire waar hun gezelschap in excelleert en besluiten eindelijk eens een serieus stuk onder handen te nemen.
Helden Zonder Glorie is gebaseerd op het bizarre fenomeen van de nepveteraan die maar al te graag aanwezig is op recepties en défilés.
Oediepoes heeft de nobele taak de moordenaar te ontmaskeren en zo zijn volk te redden, ook wanneer dit zijn eigen ondergang betekent: Sofocles voor Dummies.
In De Opportunist luiden financieel wanbeheer, gebrek aan talent, repertoire en lege zalen de teloorgang in van een nationaal socialistisch toneelgezelschap.
Heel even vinden De drie verdrietige eenzame mannen op een oudejaarsavond een klein beetje warmte bij elkaar, maar daarna scheiden hun wegen toch weer onherroepelijk. Stookolie & Sangriais een klucht waarin vakantievreugde en toeristenverdriet elkaar gevaarlijk dicht beginnen te naderen.

Toneelgroep Het Volk is:
Bert van Bunschoten
Joep Kruijver
Wigbolt Kruijver
Aike Dirkzwager (regie)
en gastspelers o.a.
Karlijn Kruijver, Minke Kruijver

Met een Inleiding van Frans Lommerse, directeur van Toneelschuur Haarlem
Uitgeverij: In de Knipscheer
Luxe paperback met flappen, royaal formaat, 424 blz.
met in kleur alle affiches en bijna 40 fotos uit de voorstellingen
In voortreffelijke staat
(CDJK)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.