MarktPlaza

Het universum van Dalí

133x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Ricard Mas, Carlos Rojas

hardcover met omslag, zwarte linnen band.

279 pagina's, 32 x 28 cm., in nieuwstaat

Dali was de eerste grote mediagenieke kunstenaar, half genie, half onbeschaamde exhibitionist. Zijn meesterschap reikt verder dan de schilderkunst; hij hield zich ook bezig met onder andere film, theater, reclame en literatuur. The secret life of Salvador Dali (Het geheime leven) is een van de belangrijkste werken van de moderne letterkunde, en zijn bijdragen aan Un chien Andalou en Spellbound zijn legendarisch in de wereld van de cinema.
Het universum van Dali is de eerste poging om dit ‘Daliniaanse fenomeen’ voor het grote publiek in al zijn aspecten te doorgronden, door middel van korte thematische schetsen, die rijkelijk worden geïllustreerd door foto’s en reproducties en een keur van getuigenissen en documenten uit zijn tijd.
Deze ‘deconstructie’ is gegroepeerd in zes grote blokken, die ieder op zich in vijf schetsen zijn verdeeld. Iedere schets vertelt de lezer over een elementair aspect van het Daliniaanse universum, bondig maar compleet.
Op deze wijze introduceert het hoofdstuk Personen de belangrijkste familieleden en vrienden van de schilder. Landschappen beschrijft de wereld waarin hij leefde, Perioden vertelt over zijn artistieke ontwikkeling, Mythen onthult zijn voornaamste obsessies. Podia onderzoekt in hoeverre zijn creativiteit verder reikt dan de schilderkunst en Dali superster bestudeert de gevolgen van het ‘fenomeen Dali’.