MarktPlaza

Het Uilen Dagboek

146x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

Schrijver en kunstenaar Paul Christiaan Bos heeft zich 4 jaar toegelegd op zijn Uilen Project. Na een ernstig auto-ongeluk, werd hij gedwongen zijn werkmethodes volledig te wijzigen, omdat hij zijn oude, altijd zeer intensieve, manier van werken niet meer op dezelfde manier kon voortzetten. De Uilen, bron van uitzonderlijke inspiratie, betekenden meer dan alleen een redding. 
The Owlery Project begon met het bouwen van een Uilenburcht - een beschermde natuurlijke plek waar een ouderpaar in veiligheid zijn jongen kan grootbrengen.
De twee ''Gouduilen'' (naar het Fries voor ''Kerkuilen'') die daar leven worden door Paul zonder ze te verstoren dagelijks vanuit schuilhutten geobserveerd. 
Paul heeft, naast de kunstwerken die hij over het leven van de Uilenfamilie maakt, van het begin af aan ook een 'Uilendagboek'' bijgehouden. het is het verslag geworden van een langzaam steeds beter leren verstaan, en een steeds sterker wordende emotionele band met deze schitterende, complexe dieren. Het boek, waarin tussen de tekst de schetsen, de schilderijen, de tekeningen en de observaties uit het Uilen Project staan, voert u mee op de jarenlange, wondermooie reis van Paul Christiaan Bos door het onbekende privéleven van een bijzondere Uilenfamilie.

Paul Christiaan Bos, Noordboek 2015

Gebonden, 172 pag, 22x23cm, nieuwstaat.

ISBN 978-90-330-0476-6

€20,00 inclusief verzenden NL & BE