Het Toppunt der Beschaving 1914 1e Serie Eerste Wereld…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 53x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback. Het Toppunt der Beschaving. Serie één t/m zes. Uitgegeven door de Uitgev. Maatschy. "Elsevier" Amsterdam tussen 1914 en 1916. De omslagen voorzien van een illustratie in kleur, ieder deel met 12 pagina's met illustraties in zwart-wit voorzien van een kort onderschrift, aan beide zijden bedrukt. Formaat circa 39,5 x 30 cm. Politieke spotprenten.

Eerste serie (1914). Kaft beschadigd tot aan de rand van de afbeelding aan voorzijde, achterzijde ook iets beschadigd. Kaft verder wat groezelig/vergeeld. Inhoud oorspronkelijk ingebonden maar nu dus los. Platen langs onderzijde (niet erg duidelijk) en bovenhoek met wat watervlekken.

Tweede serie.(1914). Kaft met wat vlekjes en met enkele kleine scheurtjes in de blanco marge. Kaft en inhoud met vouw in blanco marge in de bovenhoek.

Derde serie (1914). Kaft met wat foxing/wat smoezelig en met enkele kleine scheurtjes in de blanco marge.

Vierde serie = Tweede Druk (1915). Kaft met wat foxing/wat smoezelig en met enkele kleine scheurtjes in de blanco marge.

Vijfde serie = Tweede Druk (1915). Kaft met wat foxing en met enkele kleine scheurtjes in de blanco marge. Bladen los van kaft, nauwelijks zichtbare watervlek in de benedenmarge (niet tot in de afbeelding), wat kleine scheurtjes in de blanco marge, wat grotere scheur in laatste blad (maar niet tot in de afbeelding).

Zesde serie (1916). Kaft met wat foxing en met enkele kleine scheurtjes in de blanco marge en vouwtje in benedenhoek achterkaft. Scheurtje in laatste blad (niet tot in de afbeelding).


Illustraties van Louis Raemaekers. Zijn werk verscheen in De Telegraaf. Zijn anti-Duitse houding tijdens de Eerste Wereldoorlog en zijn hierdoor gemotiveerde cartoons brachten hem in botsing met de Nederlandse overheid. Zijn mening dat Nederland zijn neutraliteit moest laten varen en partij moest kiezen voor de geallieerden werd niet gewaardeerd. In november 1915 vertrok hij naar Engeland om daar zijn werk voor te zetten. Zijn werk in de serie Het Toppunt der Beschaving werd dan ook gekenmerkt door een lugubere weergave van de oorlogshandelingen van de Duitsers en het lijden van de burgerbevolking onder het Duitse juk.

Referentienummer 10.292-10.297.

90 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.