MarktPlaza

Het perkament van Montecassino - Philipp Vandenberg

100x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Het jaar 1400. Het weesmeisje Afra wordt door haar meester verkracht en brengt in het diepste geheim een kind ter wereld. En als haar wrede meester haar een haar later opnieuw dreigt aan te randen, besluit ze weg te vluchten uit zijn dienst, voordat zij als heks terecht wordt gesteld. Slechts een klein bundeltje bezittingen neemt ze mee, waaronder haar meest kostbare bezitting: een foedraal met daarin een perkament dat zij van haar vader heeft gekregen met de mededeling dat het ooit van levensbelang voor haar zal zijn.
Zes jaar later. Afra woont in Ulm en is uitgegroeid tot een beeldschone jonge vrouw, die het eten bereidt voor de ambachtslieden die werken aan de grote kathedraal. De bouwmeester is de norse, in zichzelf gekeerde Ulrich von Ensingen. En het onvermijdelijke gebeurt: de vonk springt over tussen de mooie Afra en de veel oudere, getrouwde bouwmeester. Gaandeweg maken zij van hun liefdesrelatie geen geheim meer, totdat de vrouw van Ulrich onder mysterieuze omstandigheden de dood vindt en hij als dader wordt aangewezen. En weer dreigt Afra als heks ge cuteerd te worden.
Tijd om het perkament in te schakelen. Maar... het blad is leeg. Met hulp van een alchemist slagen de radeloze geliefden er echter in een Latijnse tekst zichtbaar te maken, die betrekking heeft op de Constitutum Constantini, een document dat de grondslag vormt voor de oneindige rijkdom van de Kerk.
En dan begrijpen Afra en Ulrich wat voor ongelooflijk explosief document hen in handen is gevallen...
Philipp Vandenberg, bestsellende auteur van Het Sixtijnse geheim, Het geheim van de Madonna en Het Golgotha-dossier, en autoriteit op het gebied van het Vaticaan en de kerkgeschiedenis, verrast met deze historische thriller waarin een fascinerende rol is weggelegd voor de mystiek van de middeleeuwse kathedralenbouw. En voor een eeuwenlang bewaard geheim in de Katholieke Kerk...
 
383 pagina's
In zeer goede staat
Verzendkosten binnen Nederland: €4,95 (met Track & Trace)
 
(239)