MarktPlaza

Het Noorderlicht - Het Gouden Kompas ( Luisterboek) (12 CD)

148x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

"Het Noorderlicht' is het eerste deel uit de bekroonde fantasytrilogie 'Het Gouden Kompas' van Philip Pullman. Het boek wordt op magistrale wijze voorgelezen door Victor Löw, die het verhaal een nieuwe dimensie geeft en de luisteraar volledig weet mee te slepen in de mysterieuze wereld van de 12-jarige Lyra.
'Het Noorderlicht' speelt zich af in een paralle wereld, die veel gelijkenissen met de onze heeft, maar tegelijkertijd in veel opzichten drastisch verschillend is. Zo leeft de menselijke ziel in de vorm van een daemon, een klein diertje, buiten het lichaam, waar het voor iedereen te zien is. In deze wereld leeft Lyra, een 12-jarig meisje dat besluit naar het einde van de wereld te reizen om haar beste vriend Roger, die spoorloos verdwenen is, te redden.
Philip Pullman heeft met zijn trilogie 'The Golden Compass' vele prestigieuze onderscheidingen gewonnen, zoals de Carnegie Medal, de Whitbread Award en de Astrid Lindgren Memorial Award. Zijn boeken werden in meer dan 20 talen vertaald. Wereldwijd werden er meer dan vijf miljoen exemplaren van de trilogie verkocht. Het eerste deel 'Het Noorderlicht' is verfilmd door de makers van Lord of the Rings en zal dit najaar in de bioscopen te zien zijn met Nicole Kidman en Daniel Craig in de hoofdrollen.