Het Knotbomenboek voor Nederland en Vlaanderen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 10x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paul Minkjan & Maurice Kruk

160 pagina's

KNNV Uitgeverij, 2010
ISBN 978 90 5011333 5
Gebonden, ingenaaid, hard cover

==================================================
Over dit boek

Het knotbomenboek 1e druk is een boek van Paul Minkjan uitgegeven bij Knnv, Uitgeverij. ISBN 9789050113335

Knotbomen zijn onlosmakelijk verbonden met het Nederlandse en Vlaamse landschap. Toch weten de inwoners maar weinig van deze merkwaardig gevormde bomen. Uit angst dat het verdwijnen van de kennis zou leiden tot het verdwijnen van de knotboom, legden de auteurs de nog bestaande kennis vast in dit boek.

Het Knotbomenboek verhaalt over de ecologische, cultuurhistorische en landschappelijke waarde van de knotboom, ge llustreerd door sfeervolle kleurenfoto's. Het boek beschrijft welke functies de knotbomen hadden en waarvoor het geoogste materiaal van de bomen traditioneel werd gebruikt. Aan de hand van afbeeldingen van knotbomen in de schilderkunst, komt de lezer daarnaast meer te weten over knotbomen door de eeuwen heen.

Daarnaast biedt het boek tips over de aanplant en het beheer van knotbomen, en geeft advies over het gebruik ervan aan overheden, beheerders, boeren en particulieren. Met gezamenlijke inspanning hopen de auteurs het nostalgische gezicht van knotbomen ook voor toekomstige generaties veilig te stellen.

Het Knotbomenboek bundelt niet alleen uiteenlopende kennis over knotbomen op luchtige wijze, maar is ook een prachtig koffietafelboek door de zorgvuldige aandacht voor afbeeldingen en de rol van knotbomen in de kunst en folklore. Een aanrader voor landeigenaren, beheerders, en liefhebbers van natuur, kunst en cultuurhistorie.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.