MarktPlaza

Het klimaat onthuld

126x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

door William J. Burroughs,

hardcover met omslag, in nieuwstaat.

24 x 30 cm.

192 pagina's.

  • de elementen in beweging
  • extreme weersomstandigheden
  • invloed op de mens
  • klimaatveranderingen.

Of het nu gaat om de rampzalige gevolgen van droogte en lawines of de zorgelijke effecten van El Nino en La Nina, in dit boek worden de mest actuele vragen gesteld en beantwoord. Het klimaat onthuld onderzoekt en verklaart de betoverende gecompliceerdheid van ons klimaat door middel van speciaal vervaardigde, dynamische illustraties, verhelderende kleurenfoto's en een toegankelijke tekst, geschreven door een expert op dit gebied.
In een levendige introductie maakt u kennis met de essentiële elementen van het aardse klimaat. De volgende hoofdstukken nemen de afzonderlijke klimaatzones onder de loep; van de ijzige poolstreken tot de verschroeiend hete woestijnen. De auteur legt bij elke zone uit waarom deze zo uniek is en laat zien hoe het daar heersende klimaat de ontwikkeling van het menselijk en plantaardig leven heeft beïnvloed. Zo komen de menselijke aanpassingen aan het leven in extreem koude of warme omstandigheden en de enorme diversiteit van plantensoorten in de regenwouden aan bod.
Ook de toekomst wordt verkend, inclusief de mogelijke invloed van het klimaat op onze gezondheid en de mogelijkheden om het weer te beheersen.
Speciale aandacht is er voor dramatische en controversiële klimaatsaspecten. Hier wordt duidelijk hoe de elementen samenwerken en effecten creëren die niet alleen lokaal, maar ook op duizenden kilometers afstand gevoeld kunnen worden.
De technische aspecten van het klimaat worden door middel van grafieken uitgelegd; hun subtiele effecten op milieu en menselijk leven zijn op prachtige kleurenfoto's te zien.
Het klimaat onthuld biedt met dit alles een grote hoevelheid onverwachte inzichten betreffende onze afhankelijkheid van dit meest dynamische onderdeel van de natuurlijke wereld.