MarktPlaza

HET GROOT AMSTERDAMS SPROOKJESBOEK - Henri Strategier (2)

93x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

HET GROOT AMSTERDAMS SPROOKJESBOEK - Henri Strategier
Illustraties: Jan Bottelier & Frans Lieshout
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 10jr.
Spraakwater 2002 1e druk (212 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 4,95
Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (1089gr)
ISBN: 9789080388024

Zelden zag u het zó charmant en dus overtuigend opgeschreven, in een zo vertrouwd decor. We worden in deze sprookjes nu eens niet meegenomen naar een kasteel op een onvindbare berg of door een bos dat in geen Bosatlas voorkomt, maar over onze eigen Dam, langs de Brouwersgracht en over de burgwallen. Dat er opeens twee hongerige reuzen staan buiten de Haarlemmerpoort, dat niet Ricardo Chailly maar de tovenaar Duokt een concert dirigeert op het Museumplein, dat we het Princenhof (nu hotel The Grand) ineens bevolkt zien door een horde sprookjesprinsessen en dat daar aan de overkant een heks woont, ja, dat is wél nieuw voor ons, maar ach, het went snel. In Amsterdam kijken we van weinig op, tenslotte.
Naast de 53 ingebonden jaargangen van Ons Amsterdam en de zeven delen Brugmans, naast het levenswerk van Roegholt, de bestsellers van Geert Mak eist dit onthullende verhalenboek zijn plaats op in de boekenkast van iedere serieuze Amsterdam-liefhebber.
(Peter-Paul de Baar, Hoofdredacteur Ons Amsterdam)

Een lofdicht op de hoofdstad van Nederland, de ultieme gids voor de bezoeker, een betrouwbare gids voor de startende Amsterdammer, een absolute must voor de Amsterdam-kenner.
(Shira Bauten)