MarktPlaza

Het gouden olijfolieboek

118x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Erica Bänziger.
Consumenten, artsen en beroepskoks zijn vol lof over olijfolie. De olie heeft net zoveel karakter (smaaknuances) als goede wijn en kan in de keuken op heel veel manieren gebruikt worden. Maar olijfolie is ook zeer gezond, vanwege het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren.
Het gouden olijfolie boek beschrijft het hele scala van het planten van de bomen tot de oogst van de olijven en het persen van de olie. In het receptengedeelte komt de hele rijkdom van de mediterrane keuken aan bod; salades, antipasti, hoofdgerechten met en zonder vlees of vis, pasta, hartig gebak en dips, sauzen en purees.
Olijfolie is de laatste tijd steeds populairder in de keuken. Dit boek is echter meer dan alleen een receptenboek hierover. Het gaat ook in op hoe olijfolie gemaakt wordt, de geschiedenis van de olijfboom en wat olijven kunnen betekenen in de natuurgeneeskunde. Daarnaast bevat het recepten die gemaakt zijn met olijfolie of olijven bevatten. De recepten zijn voor vier personen en ingedeeld op hoofdingredient. De meeste recepten zijn voorzien van een wijnsuggestie en een kleurenfoto van het heerlijke eindresultaat. De gebruikte ingredienten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Doordat stap voor stap omschreven wordt hoe het gerecht bereid dient te worden, is het geheel geschikt voor de beginnende kok. Bevat een alfabetisch register.