Het gezicht van de armoede

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 75x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Dick Wittenberg

hardcover, nieuw.

240 pagina's.

Armoede is de meest onderschatte en veronachtzaamde noodtoestand van de mens.
Hier draagt niemand een bril. Hier heeft niemand een klok. Hier veegt niemand zijn billen af met wc-papier. Is dat armoede? De buitenwereld verwart armoede met eenvoud. Om goed te leven hebben ze niet veel nodig in dit dorp. Wat barre armoede is, weten ze maar al te goed.In een stijl die zo kaal is als de lemen huizen beschrijft Dick Wittenberg tien jaar uit het naakte bestaan van Dickisoni, een doorsneedorp in Malawi, het armste land ter wereld.
Fotograaf Jan Banning portretteert de bewoners binnenskamers, met oog voor detail. Dat deed hij tien jaar geleden, in 2005. Dat doet hij opnieuw. 'Bij het lezen van dit boek stokt je af en toe de adem. Nooit is de armoede van Afrika zo dicht op je huid gekomen.' 

Uit het juryrapport bij de toekenning van de VPRO Bob den Uyl Prijs 2008 voor Binnen is het donker, buiten is het licht over een jaar in het leven van Dickisoni.
Dick Wittenberg is journalist en schrijver. Hij werkte ruim dertig jaar voor NRC Handelsblad en schrijft sinds 2013 voor De Correspondent. Uitgeverij AtlasContact publiceerde in september 2015 zijn boek Prikkeldraad. Een geschiedenis van goed en kwaad. Over het ijzerwaar dat de wereld al bijna honderdvijftig jaar verdeelt. 

Jan Banning is kunstenaar/fotograaf. Hij maakte een groot aantal boeken, waaronder Bureaucratics en Troostmeisjes. Zijn werk is gepubliceerd in vele media, waaronder GEO, The New Yorker en Vrij Nederland, en bekroond met diverse prijzen, zoals een World Press Photo Award. Zijn foto's zijn opgenomen in collecties van onder meer het Rijksmuseum, het Museum of Fine Arts Houston en het High Museum of Art, Atlanta.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.