MarktPlaza

Het Evangelie volgens LUCIFER - door E. Lixier

165x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop:
HET EVANGELIE VOLGENS LUCIFER
E. Lixier
Een interessante, humoristische benadering met vooral een andere kijk op het verleden.
In het verloop van de geschiedenis en in vele culturen wordt Jezus Christus anders gezien. Verschillende kwalificaties zijn: God, halfmens, profeet, zoon van God, ziener, verlosser, helderziende en geliefde van Maria Magdalena.
Al ver voor het jaar 0 wordt op papyrusrollen zijn komst aangekondigd. Over zijn leven en over de opgetekende overlevering lopen interpretaties sterk uiteen. Dat komt niet alleen door toevoegingen en weglatingen, maar ook door vertalingen en zienswijzen. Kun je de heilige schrift nog wel betitelen als geschiedschrijving of zijn de evangeliƫn meer cultboeken?
Het evangelie volgens Lucifer is een realistisch, humoristisch en cool verhaal van deze tijd over mensen die vanuit 2000 jaar geleden ineens hun rol spelen en onze tijd zijn binnengestapt.
In dit verhaal krijgt Jezus een imagoprobleem vanwege de Messiasverwachting bij zijn volgelingen. Om uiteenlopende redenen hebben ook Herodes en Pilatus moeite met de rol die Jezus bij hun onderdanen krijgt toebedeeld.
Jezus zelf onderkent tijdig de gevaren en komt met een onverwachte oplossing.
De lezer wordt naar het Palestina ten tijde van Herodes en Pilatus gevoerd en beleeft van nabij hoe Jezus de mensen in zijn omgeving boeide. De echte vragen omtrent dood en verrijzenis van Jezus komen aan de orde.
Op originele wijze wordt zichtbaar welke merkwaardige rol Paulus in de christelijke traditie heeft gespeeld.
Uitgave: De Vleermuis
Paperback,
In voortreffelijke staat