MarktPlaza

HET BUITENLEVEN - roman van Rachel Cusk

50x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

HET  BUITENLEVEN
roman van Rachel Cusk

Vooral het begin van de roman heeft een sterk victoriaans tintje, compleet met seksuele frustraties.
Voortdurend vraag je je af wie er nu raar is: de hoofdpersoon of de anderen.

Stella Benson beantwoordt een advertentie uit de krant en verruilt van de ene op de andere dag het stadsleven in Londen voor het buitenleven in een dorpje in Sussex.
Ze wordt oppas van de heetgebakerde puber Martin bij de opmerkelijke familie Madden.
Stella verwacht veel van haar nieuwe baan, maar nu ze al haar schepen achter zich verbrand heeft blijkt ze kwetsbaar, van binnen en van buiten.
Waarom heeft ze er dan voor gekozen om haar huis en baan te verlaten?
Wat is de reden dat ze de band met haar ouders verbroken heeft?

Het is niet meteen duidelijk waarom Stella zo radicaal breekt met haar verleden. Blijkbaar heeft ze genoeg van werk, woning, familie en kersverse echtgenoot en geeft ze dit alles zonder twijfel op om te vertrekken naar het landgoed van de Maddens, waar ze zich echter ook niet een twee drie thuisvoelt.
De familie Madden is redelijk excentriek en de eerste dagen brengt Stella er door in een voortdurende angst voor Pamela, de vrouw des huizes.

Aanvankelijk bekijkt Stella de familie met een wel heel kritische blik, waardoor het lijkt alsof de Maddens compleet gestoord zijn. Minutieus beschrijft Stella haar nieuwe leefomgeving en haar twijfelende eerste stappen in de voor haar vreemde omgeving. De schrijfster legt het plot uitgebreid uit. Stap voor stap beschrijft ze elke handeling, waarna ze ook nog alle gevolgen opsomt.

Zodra er een band ontstaat tussen Stella en Martin (de zoon des huizes) begint zij het gezin beter te begrijpen. Hierdoor lijkt ze ineens minder egocentrisch en oninteressant.
Aan het eind komt alles goed met de hoofdpersonen. De onopgeloste mysteries doen er niet meer toe.
Alle problemen verdwijnen als Stella haar verleden accepteert.

Uitgave De Bezige Bij
Paperback, 381 pagina's
In uitstekende staat