HET BOEK van MORMON

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 23x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

HET BOEK van MORMON

Uigegeven door
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Het Boek van Mormon bestaat uit verschillende onderdelen (boeken) die elk worden toegeschreven aan een geestelijk leider van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een bepaalde tijd.
Het vertelt onder andere over een groep Israëlieten die rond 600 v.Chr. uit Jeruzalem vertrok en (volgens de Mormonen) na een lange tocht over talloze zeeën, uiteindelijk in Midden-Amerika aankwam.

De teksten spreken echter over een vertrek vanuit de Rode Zee en een aankomst in "het beloofde land" (1 Nephi 18 vers 23) in 600 v.Chr., ongetwijfeld Israël, wat de reis een evenbeeld van "de circumnavigatie (rondvaart) van Afrika" door de zeelui van Farao Necho II in hetzelfde jaar (594 v.Chr.) maakt.

Het volk (Mormonen genoemd) werd geleid door profeten, die op de hoogte waren van de geboorte en het sterven van Christus. Ook bevat het Boek van Mormon profetieën en waarschuwingen die gericht zijn aan de mensheid van nu.
Jezus Christus profeteert over een hoogmoedig volk van niet-Joden, dat de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse Continent (hier aangeduid als "huis Israëls", omdat het Boek van Mormon verhaalt over hun afkomst uit Israël) heeft verdreven en dat zich "boven de gehele aarde verheft".
Deze waarschuwingen worden diverse malen in het Boek van Mormon herhaald. Jezus Christus profeteert nogmaals over de verdelging van degenen die Hem verwerpen, en ook over het lot van de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse Continent in hun vooraanstaande rol bij de bouw van een Nieuw Jeruzalem - dat zal bestaan naast het Oude Jeruzalem.

Gebonden, hardcover, 522 pagina's
In uitstekende staat
Prijs: 9 euro


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.