MarktPlaza

HET BIOLOGIEBOEK

143x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Michael C. Gerald en Gloria E. Gerald.
Met Het biologieboek willen de auteurs op een leesbare en aangename manier inzicht verschaffen in de 250 belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de biologie.
De beschrijvingen zijn begrijpelijk voor een breed publiek, maar bevatten ook nieuwe informatie en inzichten voor wetenschappelijk geschoolde lezers.
Binnen het bestek van enkele alinea’s geven ze de essentiële achtergrondinformatie bij de betreffende mijlpaal, zonder de lezer op te zadelen met technische besprekingen en verklaringen.
Elke mijlpaal staat op zich; de hoofdstukken zijn chronologisch gerangschikt, maar kunnen in willekeurige volgorde worden gelezen.
===========
Beschrijving van 250 belangrijke gebeurtenissen, ontdekkingen, ontwikkelingen en begrippen in de geschiedenis van de biologie in chronologische volgorde: van het ontstaan van het leven (circa 4 miljard v.Chr.) tot de ontdekking van een fossiel dijbeen met het oudste tot nu toe bekende DNA in december 2013, dat mogelijk mede een ander licht werpt op de menselijke evolutie. Het belangrijkste criterium daarbij was 'dat elke mijlpaal een aanzienlijke wetenschappelijke vooruitgang moest vertegenwoordigen'. Zo komen zeer diverse onderwerpen aan de orde als bloedlichaampjes, fototropie, huidskleur, genoomproject en de wetenschappers en personen die daarbij betrokken waren. Aan elk onderwerp worden twee pagina's gewijd: een voor de verklarende tekst en de andere voor een fraaie afbeelding in zwart-wit of kleur. Zo is een informatief en handig encyclopedisch naslagwerk ontstaan voor een breed publiek, zeer geschikt voor een eerste kennismaking met een onderwerp, mede omdat de teksten zeer duidelijk zijn gehouden. Auteur Michael Gerald is hoogleraar farmacie, zijn vrouw Gloria is medeauteur. Voorzien van een inhoudsopgave, inleiding, literatuurlijst, register en fotoverantwoording.
Hardcover met omslag in NIEUWSTAAT
19,5 x 22 cm.
526 pagina's.