MarktPlaza

HET BESTE WAT WE HEBBEN - Griet op de Beeck

88x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

HET BESTE WAT WE HEBBEN
Griet op de Beeck

"Het beste wat we hebben" vertelt het verhaal van rechter Lucas.
Samen met zijn vrouw Isabelle en stiefdochter Pippa leidt hij jarenlang een ogenschijnlijk gelukkig leven.
Op het moment dat de lezer hem leert kennen blijkt dat echter anders.
Lucas staat op de brug waar jaarlijks gemiddeld 14,5 mensen vanaf springen.
Hij is weggehold bij zijn werk en beseft dat hij op deze plek een einde aan zijn leven kan maken.
Iets weerhoudt hem en hij ontdekt dat hij niet op de aloude manier verder wil.
Hij keert terug naar de wereld, verlaat Isabelle, neemt een tijdje onbetaald verlof en betrekt het leegstaande huisje op de brug.

 Vanaf dat moment slijt Lucas zijn dagen met urenlange wandelingen over de brug, mijmeringen over het leven en bezoekjes aan zijn moeilijk sprekende zuster Suzanne in de psychiatrische inrichting, terwijl zijn vrouw hem keer op keer probeert te benaderen.
Hij vindt zijn nieuwe zorgtaak in het beschermen van de mensen op de brug: elke zelfmoordpoging probeert hij tegen te houden.
Wanneer de tienjarige Riley, wiens moeder ooit van de brug sprong, hem opzoekt, ziet hij een nieuw doel in zijn leven. Het jongetje blijkt overduidelijk ongelukkig thuis en Lucas creëert een nieuwe veilige omgeving.

Gedurende het verhaal leert de lezer Lucas middels terugblikken – de eerste ontmoeting met Isabelle, de eerste ontmoeting met Pippa, de zorgen voor zijn moeder en het leven bij zijn ouders – beter kennen.
Het leven dat hij leidde, zo vertellen de verhalen over zijn opvoeding, is allesbehalve gelukkig. Warmte en liefde kennen hij en zijn zus niet. Suzanne zit in een kliniek vanwege een identiteitsstoornis.
Lang blijft onbekend wat er precies gebeurd is in het verleden van de twee door littekens getekende mensen. Maar dat er iets is gebeurd, mag duidelijk zijn.

Uitgave Prometheus
Gebonden, hardcover, met stofomslag
320 pagina's
In NIEUWSTAAT