Het Aspergersyndroom

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 94x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Brenda Myles e.a.

paperback, gelezen, in zeer goede staat,

120 pagina's.

Via onze zintuigen krijgen wij informatie uit de wereld om ons heen. Die informatie wordt door onze hersenen ontvangen, geselecteerd, verwerkt en dusdanig ge nterpreteerd dat wij adequaat kunnen reageren op de buitenwereld. Bij kinderen met het syndroom van Asperger is dit proces van informatieverwerking vaak verstoord. Ondanks het feit dat veel van deze kinderen een bovengemiddelde intelligentie bezitten, verloopt hun sensorische informatieverwerking alles behalve vlekkeloos, waardoor sommige zaken ontzettend moeilijk voor hen zijn.

Ze hebben weliswaar goede ogen, maar draaien toch letters om en zijn overgevoelig voor felle verlichting en kleuren. Hun oren functioneren prima, maar toch komen geluiden sterker binnen dan bij anderen. Ze zijn overgevoelig voor geur, smaak en de structuur van voedsel. Verder zijn deze kinderen vaak 'onhandig', hebben een slechte co rdinatie, een slecht evenwicht, en eten slordig.

In Het Aspergersyndroom wordt op heldere wijze uiteengezet wat er precies fout gaat bij de sensorische informatieverwerking van kinderen, en welke problemen dit oplevert. Er worden veel voorbeeldsituaties gegeven die voor ouders en andere familieleden, verzorgers, leerkrachten en hulpverleners zeer herkenbaar zijn. Vervolgens worden praktische oplossingen aangedragen voor thuis en op school, waardoor het kind met minder ongemak n met meer zekerheid kan deelnemen aan sociale activiteiten.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.