Het alternatief van de duivel- Frederick Forsyth.

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 69x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Het alternatief van de duivel- Frederick Forsyth. Uitgave A.W.Bruna en zoon. Gebonden boek in zeer nette staat.
De Freya was de zojuist in Japan gebouwde grootste supertanker ter wereld. Haar eigenaar, Harold Wennerstrom had haar als monument voor de mensheid bij de IHI-werf in Kobe laten bouwen. Op haar eerste reis was ze van de Perzische Golf met een miljoen ton ruwe olie op weg naar de Rotterdamse Europoort. Om het ondiepe kanaal te vermijden, voer haar kapitein, de Noorse Viking-achtige Thor Larsen, haar om Ierland heen. En daar lag ze voor anker om de loodsen te ontvangen die haar het moeilijk te bevaren Europoortkanaal in zouden sturen. En toen kwam er een snelle barkas langszij. Acht mannen in zwarte pakken, zwarte bivakmutsen en gewapend met machinepistolen, bestormden de brug en namen haar over.
Kapitein Larsen belde met een pistool tegen zijn slaap gericht de Rotterdamse havenautoriteiten, zei de loodsen af en vroeg om een onderhoud met de Nederlandse premier en de Duitse ambassadeur.
Centraal in Het alternatief van de duivel staan het kapen van een supertanker, het nerveuze functioneren van het Politbureau in Moskou, emotionele vergaderingen rond een handenwringende Amerikaanse president in het Witte Huis, het voortbestaan van een spionerende diplomaat in het Kremlin, de ontoegankelijke wereld van de internationale graanhandel en vooral de activiteiten van jonge Oekraïners in ballingschap die de gehate KGB een dodelijke klap willen toebrengen. Boven dit alles hangt de catastrofale dreiging van een schier onafwendbare wereldoorlog, in 1984....
Het alternatief van de duivel is een mengeling van spionage, terrorisme, diplomatie, moed, angst en lafheid, verraad, loyaliteit, liefde en walging. Door Frederick Forsyth gecomponeerd tot een onvergetelijke superthriller, met een zeer knap volgehouden spanning en een totaal onverwachte ontknoping.Verzenden mogelijk, kosten koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, stripboeken, leesboeken en pockets voor elk wat wils.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.