MarktPlaza

Hermine de Graaf - Aanklacht tegen onbekend

76x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hermine de Graaf - Aanklacht tegen onbekend
1987, Meulenhoff
188 pag, isbn 90 290 2209 4
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Deze verhalenbundel van Hermine de Graaf vormt de logische artistieke voorzetting van haar werk. In haar eerst boek, 'een kaart, niet het gebied', ging het in wezen steeds over het al dan niet bestaan van de vrije wil en de keuzevrijheid. In de volgende bundel, 'De zeevlam', werd de blik meer gericht op de wereld waardoor de personages zich omringd zagen.
In de elf verhalen van 'Aanklacht tegen onbekend' ontmoet de lezer personages die met een onverbiddelijke openhartigheid aanklagen, zonder evenwel te weten wie of wat verantwoordelijk is voor de tegenspoed die zij ontmoeten. Het verbindende motief in de verhalen is dat allen zowel aanklager als beklaagde zijn. Uiteindelijk blijkt het vertelde verhaal zelf de enige ontsnappingsroute te zijn uit het dagelijks leven met zijn wrede wetmatigheden."