Herman van Ham - Het Aspergeboek (Hardcover/Gebonden)
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
224 pagina's
Het aspergeboek biedt:
Al de basisrecepten waarmee iedereen uit de voeten kan
Voor de echte liefhebber volop inspiratie en nieuwe ideeen: klassiek, fusion, cajun, als amuse of lunch of soep, met kip, vlees en vis
Meer dan 200 recepten
Het complete boek over herkomst, teelt en bereiding van deze exquise groente
De fotografie begeleidt zowel de receptuur als de uitleg over teelt en
oogst
Hoewel groene asperges het hele jaar door verkrijgbaar zijn, is het seizoen voor de echte liefhebbers van de witte asperges ofwel het 'witte goud' van eind april tot 24 juni. Dit boek, een sterk herziene druk van 'Het aspergekookboek'* van Wiel Basten, geeft vooraf een kort historisch overzicht van de geschiedenis van de aspergeteelt en de jongste ontwikkelingen daarin, gevolgd door aspergerecepten. Na een aantal basisgerecpten staan die op soort zoals: asperges met diverse boters, met sauzen, variaties met ei, aspergehapjes, -cocktails, in amuses, voorgerechten, in lunchgerechten, als groente, met vlees, gevogelte, vis enz. De grote keuze in receptuur is voor zowel een beginnende als de gevorderde thuiskok heel aantrekkelijk. Tussen de recepten door nog informatie over de eigenschappen van asperges over de verkrijgbare varieteiten enz. Tekst in twee kolommen (meestal links), geillustreerd met een aantal uitstekende gerechtfoto's en een aantal werkfoto's in kleur. Met een alfabetisch recepten/trefwoordenregister.