MarktPlaza

Hériodas (1 van 20 ex.) Flaubert Courbouleix met orig. ill.

154x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Slipcase, losbladig. Flaubert, Gustave. Hérodias. In losse eenmaal gevouwen vellen (zo uitgegeven), 80 blz. Parijs, niet gedateerd, geen uitgever (uitgegeven door kunstenaar in eigen beheer). Voorzien van omslag met portret Flaubert. Opgeborgen in een slipcase met een een harde omslag voor het boek. Uitgegeven in een totale oplage van 61 exemplaren. Dit is exemplaar 6 van in totaal 20 exemplaren gedrukt op Arches papier, gesigneerd door de illustrator. Tekst in het Frans. Formaat circa 33 cm.
Illustraties door Courbouleix. Dit werk bevat een originele tekening in kleur, titelplaat, 14 platen buiten de tekst, illustratie op omslag, illustratie op de titelpagina en drie illustraties in de tekst. Met twee extra suites (met ieder 16 platen) met platen buiten de tekst in zwart en rood. Deze extra suites bevatten de plaat op de omslag, de titelplaat en de veertien platen buiten de tekst. Alle bladzijden vertonen een impressie op het papier, ook de tekst. Platen buiten de tekst aan achterzijde niet bedrukt.
Op de bladzijden met de illustraties in de tekst tevens een versierde hoofdletter, deels opgehoogd in goudopdruk. Tekst gedrukt in rood en zwart.
Fraaie bibliofiele uitgave met dus een originele tekening. Deze tekening is in details anders dan de uiteindelijke in het werk opgenomen gravure. Zeldzame uitgave (slechts één exemplaar elders gevonden, daar één van 40 exemplaren met slechts één extra suite en de tekening in zwart-wit (mijn exemplaar één van 20 exemplaren met dus twee suites en een tekening in kleur). In goede staat. Referentienummer 10.511.

950 euro (Q)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (verzekerd pakketje). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.